Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht lanceert Zonnekaart'
09okt 2015

Gemeente Sliedrecht lanceert Zonnekaart

SLIEDRECHT - Op 9 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, lanceerde de gemeente Sliedrecht de Zonnekaart. Op deze digitale kaart kan iedere Sliedrechter zien of zijn of haar woning of bedrijfspand geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook is meteen duidelijk wat een investering in zonnepanelen hen oplevert. De Zonnekaart is voor iedereen te bekijken op http://sliedrecht.zonnekaart.nl.

Met de zonnekaart wil de gemeente Sliedrecht inwoners en bedrijven stimuleren om over te stappen op zonne-energie. Op dit moment zijn er in Sliedrecht naar schatting 300 woningeigenaren en bedrijven die zelf zonne-energie opwekken. Wethouder Theo den Braanker (duurzaamheid): "Misschien denken inwoners of bedrijven wel eens na over zonnepanelen, maar vragen ze zich af of het op hun dak wel rendabel is. Met de Zonnekaart bieden we iedereen de mogelijkheid om met een druk op de knop alle nodige informatie compleet te hebben."

Geschiktheid
Als inwoners naar de website van de Zonnekaart gaan, hoeven ze alleen hun adres in te vullen om te zien of hun dak geschikt (groen), gemiddeld geschikt (geel) of ongeschikt (rood) is voor zonnepanelen. De geschiktheid wordt bepaald aan de hand van de zon, gedetailleerde hoogtemetingen en historische gegevens over het weer. De kaart is interactief; inwoners kunnen zelf hun voorkeuren aangeven. Ook laat de Zonnekaart zien voor hoeveel zonnepanelen er plek is op het dak.

Duurzaamheidslening        
Als een inwoner na raadplegen van de Zonnekaart zonnepanelen wil aanschaffen, kan gebruikt gemaakt worden van de gemeentelijke duurzaamheidslening. Tegen een gunstig rentetarief kan geld geleend worden voor de aanschaf van zonnepanelen.

Groepsaankoop
De lancering van de Zonnekaart komt op een goed moment. Op 12 oktober start namelijk een nieuwe inschrijfronde voor de groepsaankoop zonnepanelen. Hoe meer Sliedrechters bereid zijn tot de aanschaf van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Meer informatie over de groepsaankoop is te vinden in de brief die binnenkort bij alle eigenaren van zelfstandige woningen in Sliedrecht op de mat valt.
Zonnepanelen kunnen ook op huurwoningen worden geplaatst, maar dit is alleen mogelijk in overleg met de eigenaar van de woning.Deel dit bericht met je vrienden!