Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vriendenteam ruilt zaalvoetbal in voor vrijwilligerswerk' Waardeburgh Sjuttul
09okt 2015

Vriendenteam ruilt zaalvoetbal in voor vrijwilligerswerk

SLIEDRECHT - Vriendenteam ruilt zaalvoetbal in voor vrijwilligerswerk. Waardeburgh heeft een vriendenteam benoemd tot vrijwilliger. ,,Ze willen zich inzetten voor de ouderen van onze samenleving. Na het uitwisselen van ideeën en wensen is een mooi initiatief ontstaan. Het vriendenteam houdt elke maand in samenwerking met Waardeburgh een uitje voor cliënten. Ze zijn hiermee van waardevolle betekenis voor de ouderen en een voorbeeld voor de participatiemaatschappij”, aldus Herman C. Klop, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de zorgorganisatie.

De zeven vrienden vormen een hecht zaalvoetbalteam. Inmiddels zijn ze de veertig gepasseerd en gaat het voetballen gaat niet meer zo gemakkelijk. Toch willen ze elkaar blijven zien en daarbij willen ze iets betekenen voor de samenleving. René van Genderen, één van de teamleden, vertelt: ,,Mijn oma heeft in zorgcentrum Overslydrecht gewoond. Ze vertelde dat ze een uitje had gemaakt naar Hardinxveld-Giessendam. Een simpel uitje, maar voor haar van grote betekenis. Dat heeft indruk gemaakt omdat het in schril contrast staat met hoe wij zelf ‘even’ in de auto stappen voor een zakelijke afspraak aan de andere kant van het land.”
‘Welbevinden stimuleren’
Daarnaast was de berichtgeving in de media over onder andere eenzaamheid voor het team een extra drive om zich te willen inzetten voor ouderen. Klop is blij met het initiatief: ,,Het is mooi om te zien dat jonge mensen hun tijd ter beschikking stellen om ouderen te ondersteunen. Dit sluit ook goed aan op de visie van Waardeburgh om het welbevinden van de mens en met name ouderen te stimuleren.”
Lingebos
Het eerste uitje staat gepland voor eind oktober. ,,We gaan met een groep extramurale cliënten naar het Lingebos om daar poffertjes te eten. Voor intramurale cliënten worden regelmatig activiteiten en uitjes gehouden. De cliënten die nog thuis wonen, hebben dat minder vaak. Daarom hebben we voor deze groep gekozen”, aldus Van Genderen. De uitjes worden georganiseerd in overleg met het bedrijfsbureau van Waardeburgh. ,,Er gaat begeleiding mee en we hebben onlangs rijles gehad in de Sjuttul. We zien uit naar een mooie middag!”
Vrijwilligersvacatures
Waardeburgh heeft ruim vijfhonderd vrijwilligers. Ze zijn actief in één van de vier zorgcentra, bij sociëteiten, als chauffeur van de Sjuttul en op vele andere plaatsen. Op www.waardeburgh.nl staan onder het kopje ‘vacatures’ ook de vacatures voor vrijwilligers. Voor meer info kan men bellen naar het bedrijfsbureau via het gratis nummer 0800-4560456.
Onderstaande foto is gemaakt door Frank Docter.
Op de achterste rij van links naar rechts: Jan van ’t Hoog, Roelf Buist, Kees de Rijke, Arie Huisman. Voor: Theo de Rover en René van Genderen. Wilfred van der Lek staat niet op de foto.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!