Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Donkere Dagen Offensief in Sliedrecht' Foto: Eigen Archief
13okt 2015

Donkere Dagen Offensief in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Woensdag 29 oktober start het zogenoemde Donkere Dagen Offensief in Sliedrecht. Politie en gemeente houden in samenwerking met Buurt Bestuurt en het buurttoezicht in Sliedrecht-Oost- en West net als vorig jaar activiteiten die bewoners attent maken op de donkere dagen gedurende de winterperiode.

Als eerste activiteit organiseren Buurt Bestuurt, Buurttoezicht Sliedrecht-Oost en NME-centrum De Hooizolder op bovengenoemde datum een lampionnenoptocht. De optocht start om 18.30 uur vanaf de speelplaats bij De Hopper en vanaf de parkeerplaats bij de Karekietstraat en eindigt bij De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark. Behalve met lampionnen kunnen kinderen ook met zaklampen meelopen. De buurttoezichthouders verspreiden langs de route huis-aan-huis folders om inwoners attent te maken op het gevaar van (woning)inbraak.

Het doel van het Donkere Dagen Offensief is om het toenemend aantal woning- en autoinbraken een halt toe te roepen. Burgemeester Bram van Hemmen is blij met dit initiatief: ,,Sliedrecht is een gemeente die leuk en veilig is. Dat wil ik graag zo houden en waar nodig verbeteren. Dat kunnen we niet alleen. Dát doen we samen met partners, zoals de politie, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de omgevingsdienst. Ik merk dat bewoners het fijn vinden dat er aandacht is voor het Donkere Dagen Offensief en dat zij graag mee willen doen.”
‘Boef in de Wijk’
De komende tijd staan er – totdat eind maart de zomertijd weer ingaat – maandelijks activiteiten gepland. Zo wordt in december weer het spel ‘Boef in de Wijk’ gespeeld. Hierover volgt later meer informatie.
Politiekeurmerk
Tot slot verwijst de gemeente naar het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). ,,De kans dat inbrekers een woning links laat liggen is twee keer zo groot op het moment dat een woning voldoet aan de eisen van het PKVW”, zo is te lezen in de laatste alinea van het persbericht. 
Bron: erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!