Slordig spelend sliedrecht wint wel

15 oktober 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – Dat Sliedrecht als medekoploper in de eerste klasse zou winnen van het nog puntloze Klundert, daar was iedereen van overtuigd. De vraag was alleen met welke uitslag. In een niet al te beste wedstrijd werd het uiteindelijk 1-5 voor Sliedrecht. Mede door twee goals in het laatste kwartier die nog een beetje glans aan het duel gaven.
Door Joop Hartog
Aanvoerder Stefan van Dam vatte na afloop in één zin de wedstrijd samen: ,,We hebben niet goed gespeeld, maar wel drie punten behaald en toch vijf keer gescoord.” Voor de wedstrijd had trainer-coach Kees van Loon gehamerd op drie belangrijke zaken: motivatie, strijdlust en concentratie. Alle drie zijn maar ten dele uitgekomen. Na een aarzelend begin brak Johan Versluis in de twaalfde minuut de score open met een rake kopbal uit een hoekschop. Luttele  minuten later schoot Van Dam de 0-2 binnen. De middenvelder stond met een mooie steekpass ook aan de basis van de derde Sliedrechtse treffer, die werd gemaakt door Luciano van Harlingen. Daarna waren de kernwoorden van de trainer vergeten en werd het een rommelige wedstrijd. Op slag van rust maakte Klundert, dat roemloos onderaan staat, 1-3. Zoals in vorige wedstrijden ook al vaak gebeurde viel het tegendoelpunt uit een standaardsituatie.
Gemiste kansen
De tweede helft was aanvankelijk een aaneenschakeling van misverstanden en onzuivere passes. Tot een kwartier voor tijd werden diverse kansen onbenut gelaten. Onder andere door Van Harlingen en Dennis Verhoef, die beiden over schoten. Roy Leeuwestein had pech met een schot op de lat. Uiteindelijk hervond de ploeg zich enigszins. Een kwartier voor tijd bracht Verhoef een prima steekpass van Leeuwestein bij de meegelopen Van Harlingen, die voor 1-4 zorgde. In de tachtigste minuut pikte Verhoef zelf zijn doelpuntje mee tegen de hekkensluiter door een mooi opgezette aanval af te ronden. Hij bepaalde de eindstand op 1-5.
‘Zakelijk gespeeld’
Aan de bal was Sliedrecht vaak slordig. In verdedigend opzicht werd de zwak spelende Brabanders geen enkele kans gegund. Van Loon gaf zijn ploeg een klein zesje. ,,In principe is een voetballer lui, zeker als er weinig weerstand is. Het is wel belangrijk dat je zakelijk speelt en niet tegen kaarten of blessures oploopt. Dat is gelukt.” Dankzij het gelijkspel tussen de twee concurrenten Nieuw-Lekkerland en Rijsoord gaat Sliedrecht aan de leiding in de eerste periode. In de inhaalwedstrijd op zaterdag 15 november tegen Nieuw-Lekkerland, een wedstrijd die wordt gespeeld voor eigen publiek, is een gelijkspel voldoende om het eerste prijsje binnen te halen.
Zaterdag 8 november volgt eerst de uitwedstrijd tegen Alblasserdam. Aftrap: 14.30 uur.
Teleurstelling
Het beloftenteam moest een pittige teleurstelling verwerken. In de uitwedstrijd tegen koploper ASWH 2, dat één punt meer had dan Sliedrecht, kwamen de gasten na 25 minuten via een doelpunt van Kenny Stuy van den Herik op  0-1. De ruststand was 1-1. Na een uur bracht Kevin de Leur Sliedrecht weer op voorsprong. Echter, diep in blessuretijd kwam ASWH alsnog langszij en legde daarmee beslag op de periodetitel. Zaterdag 8 november bindt Sliedrecht 2 op sportpark De Lockhorst de strijd aan met GJS 2. De wedstrijd begint om 12.00 uur.