Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'We stellen graag het Sociaal team Sliedrecht aan u voor' Foto
16okt 2015

We stellen graag het Sociaal team Sliedrecht aan u voor

SLIEDRECHT - Wist u dat het donderdag 15 oktober de 'Dag van het Wijkteam' was? Daarom stellen we graag het Sociaal team Sliedrecht voor, dat samen met de gemeente aan goede zorg in Sliedrecht werkt.

Het Sociaal Team Sliedrecht (StS) ondersteunt alle inwoners met zorg- en ondersteuningsvragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn en gezondheid. Het doel van het StS is om zorg en ondersteuning dichter bij de inwoners van Sliedrecht te organiseren en hierdoor de participatie, eigen kracht en zelfredzaamheid van de inwoners te kunnen vergroten.

Wmo-loket
Als inwoners vragen hebben, kunnen zij terecht bij het Wmo-loket wat ook de toegang is voor het StS. Dit loket is telefonisch te bereiken (0184-4958 35), maar inwoners kunnen ook langskomen met vragen binnen de openingstijden van het Wmo-loket (maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 15:00 uur). Het Wmo-loket is te vinden in het gemeente- kantoor in Sliedrecht. Ook kunnen mensen zich aanmelden via de website van de gemeente Sliedrecht.

Jeugdteam
Het jeugteam bestaat uit maatschappelijk werkers, jeugdprofessionals, thuisbegeleiders en een medewerker van Mee Drechtsteden. Zij bieden ondersteuning bij hulpvragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Een andere manier van ondersteuning die zij bieden is het geven van groepen en trainingen, met een variatie aan thema’s. De begeleiding is kosteloos en aanmelden kan via het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) op  0184 - 42 05 39. Het CJG is op werkdagen geopend van 9:00-17:00 uur.

Werkwijze en aanmelding
Bij het Wmo-loket wordt de vraag of vragen in behandeling genomen. Een enkele vraag wordt of direct beantwoord of doorgeleid naar de juiste organisatie. Als er meerdere vragen zijn, worden de vragen doorgezet naar het StS. Wanneer een inwoner zich meldt bij het StS zal een van de professionals contact opnemen om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak wordt er verder ingegaan op de hulpvraag. Allereerst wordt er gekeken wat de inwoner zelf kan en regelt. Dat kan ook samen met familie, vrienden of kennissen.
Als blijkt dat professionele hulp nodig is, kan een professional van het StS ondersteunen bij het inzetten van de hulp.
Binnen het StS werken professionals vanuit diverse organisaties nauw met elkaar samen.Bij StS kunt u terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over uw gezin, relatie of kinderen, over opvoeden en opgroeien, wonen, werk en inkomen, zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding. Het team denkt graag met u mee over een passende oplossing en maakt zo nodig samen met u een plan.Deel dit bericht met je vrienden!