maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Bijbelweek stond weer bol van de activiteiten

20 oktober 2015

SLIEDRECHT - De traditionele Bijbelweek in de herfstvakantie, georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Sliedrecht, is weer voorbij. Maandag 20 oktober verrees de grote witte tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Samen met De Handpalm en de Grote Kerk waren dit de locaties waar alles gebeurde.

Dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen kwamen meer dan tweehonderd kinderen naar de tent om te zingen, luisteren en knutselen rond het thema ‘Zeesterren’. Ook werd elke morgen een toneelstuk gespeeld waarbij Sam en Jidda op zoek gingen naar de schat van de zee: een glimmende ster met daarop de woorden volgen, vergeven en vertellen. Dit waren de drie kernwoorden die elke dag centraal stonden door middel van het opvissen van de Volgvis, Vergeef-vis en Vertelvis. Donderdag konden de kinderen tot 14.00 uur blijven. Er waren heel veel pannenkoeken gebakken. Ook vond de prijsuitreiking plaats van de kleurwedstrijd en kwamen mama’s, papa’s, opa’s en oma’s op bezoek om te horen wat de kinderen hebben gedaan.
Seniorenmiddag
Dinsdagmiddag was speciaal voor de senioren. Door weer en wind kwam men naar de tent. Gelukkig was het droog op het moment dat de bewoners van Parkzicht en Serviceresidentie Drechtstreek werden opgehaald. Er waren circa 130 aanwezigen. Onder begeleiding van Gijs Zonneberg werden veel oude en nieuwe liederen gezongen. Rianne Stouten declameerde en sprak over zeesterren, beloften van God, diep op de bodem van de zee. Zonnenberg leidde de samenzang en Jaco van de Graaf begeleidde op de piano. Dinsdagavond werd de tent vrijgemaakt voor Arjan Baan en Christian Verwoerd. Samen gingen zij dieper in op het thema ‘Een toekomst zonder zorg?’ Dit met betrekking tot de actuele gebeurtenissen in de wereld. Woensdagmiddag vonden workshops plaats van allerlei aard. Van fotografie tot genealogie en van quilten tot cupcakes versieren. Een gezellige en ontspannen middag in de tent.
‘Ik hou van Sliedrecht’
Ook voor de tieners tot en met de derde klas van het voortgezet onderwijs stonden de drie dagen bol van de activiteiten. Naast het luisteren naar en discussiëren over een aantal Bijbelverhalen, die gingen over vertrouwen in God, werden veel gezellige en inspannende activiteiten ondernomen. De tachtig tot honderd tieners die er elke middag en avond waren, voerden toneelstukken op. Ook werd de Ik hou van Sliedrecht-spelshow gedaan en werd een survivaltocht gehouden in het Alblasserbos. Dat leverde voor sommigen een nat pak op en voor iedereen een gezellige woensdagmiddag. Donderdag werd een groet gebracht aan mensen die niet meer naar de kerk kunnen komen om gezondheidsredenen. Ter afsluiting van het programma genoten de jongeren van een spectaculair optreden van de stoere mannen en vrouwen van Impact World Tour.

Themadienst
Zondag 26 oktober werd de Bijbelweek afgesloten met een themadienst in de Grote Kerk, speciaal voor kinderen en tieners. Er werd een nieuwe vis opgevist, namelijk: de Luistervis. ‘Petrus luistert naar Jezus door op een andere manier te vissen en behaalt daarmee de grootste vangst.’ Dominee Klaassen leidde de dienst. Na afloop was er tijd voor ontmoeting, met koffie en een broodje.
Deel dit bericht met je vrienden!