Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Stichting Dromen zonder Beperking' vervult een paardrijdroom in het bos'
22okt 2015

'Stichting Dromen zonder Beperking' vervult een paardrijdroom in het bos

SLIEDRECHT - Na maanden van voorbereiding door een droomteam, van Stichting Dromen zonder Beperking, was de droomdag eindelijk daar. De vrijwilligers, Janet, Jannie, Colinda en coördinator Amy, waren al vroeg uit de veren om de auto bij Ames op te halen, de fietsen, de taart, de bloemen en de lunch in de auto te zetten. Rond half 10 was het dan zo ver, we konden op pad om de droomdag echt te laten beginnen en de droomster op halen.

Onze droomster en ouders stonden ons al op te wachten, de spanning was van het gezicht af te lezen zowel bij onze droomster als haar ouders. Normaal is de droomdag een verrassing, maar vanwege haar autisme hadden we haar vorige week al ingelicht wat we vandaag zouden gaan doen. Dit om al wat spanning weg te nemen. Het moet tenslotte ook een superdag worden, waar ze nog lang met veel plezier naar terug kan kijken.

Op weg naar Teteringen nam de spanning toe.
Toen we BijJet (aangepast paardrijden) aankwamen, hebben we na de kennismaking met de andere vrijwilligers en de droomster, wat gedronken.
Als verrassing hadden we een mooie taart gekregen van Elisa’s Dutch Sweat Pie. Een schitterende taart met een paard, liggend in de wei. Er verscheen een kleine glimlach op het gezicht van onze droomster. Janet, een van onze vrijwilligsters had gepersonaliseerde flesjes drinken gemaakt. Ook dit konden onze droomster en ouders zeer waarderen.

Na de koffie, thee en taart was het tijd om in actie te komen. De paarden werden uit de wei opgehaald en naar de poetsstal gebracht. Daar moesten de paarden geborsteld worden met een roskam en een manenkam. De vrijwilligsters van BijJet gingen daarna de paarden opzadelen en voorzien van een hoofdstel.

Onze droomster kreeg een camera op haar cap bevestigd, zodat we haar rit later nog een keer terug kunnen zien. Via een opstapblok zijn onze droomster en moeder op de paarden gestapt.

Daarna kwam het hoofdgedeelte van de droom: samen met moeder paardrijden in de bossen. Het was de eerste keer dat ze samen gingen rijden en het bos was iets waar onze droomster al een tijdje over droomt.

Het begin was even spannend, onze droomster moest wennen aan het paard. Al snel was ze gewend aan het paard en de ondergrond van het bos. Doordat het al snel vertrouwd was volgde al snel een stukje ontspanning op het gezicht.

De bosrit was best spannend, want de paden waren verschillend qua breedte maar ook laaghangende takken zorgden voor de nodige uitdagingen. Soms konden moeder en droomster naast elkaar rijden, maar sommige paden waren te smal en moesten ze achter elkaar rijden.
Aan het einde van de bosrit zat onze droomster heerlijk ontspannen op het paard met een big smile op haar gezicht.

Uiteraard moet je na een bosrit het paard weer verzorgen. Dus ook nu werden de paarden weer geborsteld, maar nu op de plekken waar het zadel en de buikriem hadden gezeten.

Daarna de paarden naar hun stal gebracht, waar ze door onze droomster werden verwent met een paardensnoepje.
De boslucht had iedereen “hongerig” gemaakt en hebben we met elkaar genoten van een heerlijke lunch. Na de lunch hebben de vrijwilligers van BijJet een bloemetje gekregen, daarna zijn we op verzoek van onze droomster terug naar huis gegaan.
Het was een geslaagde dag voor onze droomster en haar ouders, dus daardoor ook voor ons.

Stichting Dromen zonder Beperking kan weer een mooie droomuitvoering bijschrijven op hun lijst. Iemand gelukkig maken is het mooiste wat je kan doen.
Op naar de volgende droom.Deel dit bericht met je vrienden!