Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veiligheidstips voor de donkere dagen'
30okt 2015

Veiligheidstips voor de donkere dagen

SLIEDRECHT - Geef inbrekers geen kans. De dagen worden korter en de schemer treedt eerder in als straks de wintertijd weer ingaat. Het heeft wel weer zijn charme maar helaas ziet de politie in deze tijd het aantal inbraken toenemen. Inbrekers slaan het liefst in het donker hun slag, maar u kunt zelf gelukkig veel doen om een inbraak te voorkomen.

Zorg voor goede verlichting. Als u in de loop van de dag uw huis verlaat en u komt pas ’s avonds weer thuis in een donker huis, zet dan tijdschakelaars op uw lampen die zo op wisselende tijdstippen in verschillende vertrekken aan en uit gaan. Ook al gaat u maar even naar buiten of zelfs naar zolder; sluit ramen en deuren goed af. Plaats inbraak werende sloten, voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De kans dat inbrekers een woning links laat liggen is twee keer zo groot op het moment dat een woning voldoet aan de eisen van het PKVW. Bij een woning met gedateerd hang- en sluitwerk is maar liefst 90% meer kans op inbraak. Wilt u meer informatie over hoe een woning veiliger kan worden gemaakt met het PKVW dan kunt u kijken op de website www.politiekeurmerk.nl

Buurttoezicht
In onze betrokken gemeente kunnen we gelukkig ook rekenen op buurttoezicht.
Zij blijft in een groot deel van Sliedrecht actief en zij zullen zich blijven inzetten op preventie van auto- en woninginbraken.

Veiligheidskrant
In het kader van het donkere dagen offensief, geeft de gemeente samen met de partners uit het Integraal Veiligheidsplan de krant 'Sliedrecht veilig' uit. De krant valt deze week bij iedereen door de brievenbus.Deel dit bericht met je vrienden!