maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Bijbelweek voor kinderen, tieners, jongeren, volwassenen en senioren

6 november 2015

SLIEDRECHT - De Hervormde Gemeente houdt in de herfstvakantie haar jaarlijkse Bijbelweek, die onder andere plaatsvindt in een grote tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Alle inwoners van Sliedrecht zijn welkom tijdens de activiteiten die van dinsdag 21 tot en met zondag 26 oktober op het programma staan.

Voor kinderen uit groep 1 tot en met 6 wordt dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen de KinderBijbelWeek gehouden. De kinderen gaan rondom het thema Zeesterren zingen, een toneelstuk kijken, knutselen, knabbelen en babbelen. De tent is open vanaf 09.15 uur. De ochtenden duren van 09.30 tot 11.45 uur. Op donderdag duurt het programma tot 14.00 uur. Na het ochtendprogramma eten de kids pannenkoeken. Vanaf 12.00 uur zijn alle ouders, opa’s, oma’s, buren et cetera welkom om te komen kijken en luisteren naar wat de kinderen hebben gedaan en om samen naar de slotscène van het toneelstuk te kijken.
Tieners
Op dinsdag start ook de TienerBijbelWeek voor jongens en meiden uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs. De locatie is De Handpalm aan de Merwestraat. Dinsdag duurt het programma van 14.00 tot 21.00 uur, woensdag van 13.00 tot 19.30 uur (start in De Handpalm en vervolg in het Alblasserbos) en donderdag van 13.30 tot 21.00 uur. De tieners denken na over en zijn bezig met het thema ‘Pak maar aan!’.
‘Hoopvolle toekomst’
Dinsdagmiddag 21 oktober is er van 15.30 tot 16.30 uur een zangmiddag voor senioren. Vanaf 15.00 uur is de tent open en staat de koffie klaar. Er worden onder leiding van Gijs Zonnenberg psalmen en liederen gezongen rondom het thema Zeesterren. Rianne Stouten staat met de aanwezigen stil bij het thema. Dinsdagavond 21 oktober gaat de Hervormde Gemeente in op de actualiteit. Om 20.00 uur begint in de tent op het IJsbaanterrein een interactieve avond over een hoopvolle toekomst. Spreker is Arjan Baan. Christian Verwoerd zorgt voor een muzikale bijdrage. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.
Workshops
Woensdagmiddag 22 oktober worden in de tent acht verschillende gratis workshops gehouden. Diverse personen delen hun hobby, interesse en talent met de bezoekers, die kunnen kiezen uit genealogie, kruissteek-borduren, fotografie, quilten, haken, cupcakes versieren, papierdecoratie en vilten. Om 14.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 14.15 uur starten de workshops. Deze middag is voor jongeren, volwassenen en ouderen. Kinderen meenemen is geen probleem.
Themadienst
Zondag 26 oktober is er om 10.45 uur een themadienst in de Grote Kerk op de hoek van de Stationsweg en de Kerkbuurt. Voorganger is dominee Klaassen. Er is kinderoppas aanwezig in het naastgelegen dienstgebouw. Na de dienst is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.
De toegang is tot alle programma’s gratis. Meer informatie is te vinden op www.echtbelangrijk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!