Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Begroting 2016 gemeente Sliedrecht nu ook digitaal'
10nov 2015

Begroting 2016 gemeente Sliedrecht nu ook digitaal

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft op dinsdag 10 november voor het eerst een begroting in digitale vorm gelanceerd. Hiermee kunnen inwoners en andere belangstellenden op hun smartphone, tablet of pc op een eenvoudige manier zoeken en lezen wat de gemeente gaat doen in 2016. De digitale begroting is te raadplegen via sliedrecht.begrotingsapp.nl.  

Wethouder Hans Tanis (Financiën) is blij met de online begroting: "Hiermee brengen we onze plannen dichterbij onze inwoners. Ik snap dat een inwoner niet zo snel een dik boekwerk door gaat spitten. Met deze oplossing kan iedereen op een snelle en eenvoudige manier altijd en overal lezen wat de gemeente gaat doen in 2016. Het past in de trend naar steeds meer digitale dienstverlening, een trend die we als gemeente Sliedrecht hebben ingezet."

Inhoud
Op de (mobiele) website staat naast een voorwoord van de wethouder ook een handige samenvatting van de begroting. Daarnaast is de begroting onderverdeeld in vier programma's. Per programma valt te lezen wat de doelstellingen zijn, wat hiervoor gedaan wordt, wanneer het gereed is, wat het mag kosten en wie de verantwoordelijke portefeuillehouder is.

Plannen uitvoeren
De belangrijkste boodschap in de begroting is dat veel plannen die in 2015 zijn opgesteld, in 2016 worden uitgevoerd. Hans Tanis: "Met name bij een aantal grote projecten gaan, als het aan het college ligt, de eerste palen de grond in. Onze inwoners gaan zien dat we met elkaar Sliedrecht mooier maken en vooruit brengen."

De gemeenteraad besprak op dinsdag 10 november de begroting voor 2016.Deel dit bericht met je vrienden!