Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College verlengt crisisnoodopvang vluchtelingen'
10nov 2015

College verlengt crisisnoodopvang vluchtelingen

SLIEDRECHT - Het college van B&W van Sliedrecht heeft op dinsdag 10 november besloten dat de crisisnoodopvang van vluchtelingen verlengd wordt tot en met 6 januari 2016. Dit besluit volgt na een officieel verzoek van het COA voor een verlenging. Omwonenden, ondernemers, vluchtelingen, vrijwilligers en de gemeenteraad zijn hierover vanmiddag geïnformeerd. De komende weken wordt samen met het COA gekeken of deze vorm van crisisnoodopvang omgevormd kan worden naar noodopvang. Dit betekent dat het verblijf van deze groep dan met minimaal drie maanden kan worden verlengd. Het is ook mogelijk dat deze groep naar noodopvang in een andere gemeente in de regio gaat.
 
Sinds woensdag 14 oktober worden 35 vluchtelingen tijdelijk opgevangen in de voormalige Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat 1. De termijn voor deze opvang zou op woensdag 11 november aflopen. Het college neemt dit besluit in de verwachting dat de bijdrage per vluchteling van het COA per vluchteling omhoog gaat. Er is gekozen voor een langere periode, om zo gesleep met deze groep te voorkomen en zekerheid te bieden door de nieuwe einddatum over de feestdagen heen te tillen. Ook is de verwachting dat er binnen acht weken meer duidelijkheid is over de mogelijkheden voor noodopvang. Als dat in Sliedrecht is worden inwoners, gemeenteraad en andere belanghebbenden vanzelfsprekend bij dit besluit betrokken.
 
Overwegingen
Een aantal overwegingen heeft bij dit besluit een grote rol gespeeld. Zo is de opvang de afgelopen vier weken uitstekend verlopen. Veel Sliedrechters hebben zich ingezet als vrijwilliger, bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren of Nederlandse les te geven. Ook hebben velen kleding en spullen ingezameld.

Grote waardering
Burgemeester Bram van Hemmen: "Het college heeft grote waardering en is trots op de manier waarop Sliedrecht hiermee omgaat. Daarnaast is er geen sprake van noemenswaardige overlast in de omgeving. Dit is een verademing ten opzichte van de negatieve verhalen die je in het nieuws ziet en leest."Deel dit bericht met je vrienden!