Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester ontbijt gezond met leerlingen' Nationaal Schoolontbijt is al twaalf jaar grootste educatieve ontbijtevenement
11nov 2015

Burgemeester ontbijt gezond met leerlingen

SLIEDRECHT - Op dinsdag 10 november 2015 deelden 23 leerlingen van groep 5 van basisschool De Wilgen een gezond ontbijtje met de burgemeester en wethouders van Sliedrecht. Zij deden dat in het kader van het Burgemeestersontbijt 2015. Het bijzondere ontbijt vindt elk jaar plaats in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, dat van 10 tot en met 13 november zijn 13e editie viert. Elk jaar mag het college met een basisschoolklas ontbijten.
 
Burgemeester Bram van Hemmen opende het ontbijt door het belang van ontbijten aan te stippen: "Ik ontbeet nooit, tot een jaar geleden. Sindsdien ben ik niet meer ziek geweest!"
 
Half miljoen kinderen
Het Nationaal Schoolontbijt is al twaalf jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten.  Om dat te ervaren gaan ook dit jaar honderdduizenden kinderen samen op school ontbijten. Dit jaar meer dan ooit, zo'n 2.600 basisscholen in het hele land doen mee en dat betekent dat 500.000 kinderen een ontbijtje krijgen. Bakkers en supermarkten uit de buurt maken dat samen met de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt mogelijk. Alle leerlingen die aanwezig waren bij het ontbijt met het college wilden graag naar de burgemeester zitten. Hij was daarna nog geruime tijd bezig met het uitdelen van handtekeningen.
 
Gezond ontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt geeft jaarlijks het beste ontbijtvoorbeeld. In samenspraak met het Voedingscentrum bevat het pakket alleen producten die het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct. Het gevarieerde ontbijtpakket bestaat uit: tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, appelstroop, jam, smeerkaas, jam, 30+ kaas, halfvolle melk, en is nu uitgebreid met groente: komkommers. Naast het ontbijt krijgen kinderen op school via speciaal ontwikkeld lesmateriaal meer informatie over gezond ontbijten.
 
Goed doel
Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. Dit jaar is dat de LINDA.foundation. De donaties aan de LINDA.foundation komen tot stand door de vrijwillige, symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan de Burgemeestersontbijtjes. De LINDA.Foundation bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen die in armoede leven een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee zij boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.Deel dit bericht met je vrienden!