Sliedrecht heeft ondanks 3-2 overwinning nog wel wat om over na te praten

11 november 2015

SLIEDRECHT - In de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria’66 speelde Sliedrecht een prima eerste helft. Toch stond bij rust slechts een 1-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft maakte de thuisploeg het zichzelf moeilijk en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Luciano van Harlingen dacht daar echter anders over en bezorgde Sliedrecht vlak voor tijd voor de vierde keer in vijf competitiewedstrijden drie punten.

Door Joop Hartog

Wanneer je wint wordt alles gauw vergeten, maar trainer-coach Kees van Loon was toch kritisch: ,,Ik vond ons de eerste helft goed spelen, maar dan moet je het ook beslissen. We hadden zeker ook de tweede en derde goal moeten maken. De tweede helft vond ik dramatisch. De twee tegengoals waren het resultaat van slechte communicatie. Het wordt dan harken om overeind te blijven.”
Superieur
De eerste 45 minuten leek het er niet op dat Sliedrecht problemen zou krijgen met deze tegenstander. Superieur in balbezit, geduldig en controlerend. Met regelmatig prachtige lange passes van Johan Versluis naar de vrijstaande vleugelaanvallers. Echter, zodra de bal in de buurt van het vijandelijke doel kwam ontbrak de scherpte om het daadwerkelijk af te maken. Diverse verkeerde balaannames leidden tot even zoveel gemiste kansen. Pas na ruim twintig minuten zag keeper Basjan Munten het eerste schot richting zijn doel komen en dat ging nog naast ook. Dit typeerde de krachtsverhouding op het veld.
Op de paal
Na een halfuur had het zomaar 0-1 kunnen staan toen Versluis na balverlies op het middenveld plotseling tegenover twee aanvallers kwam te staan. Spits Gaultier Obiango zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden. Twee minuten later kwam Sliedrecht dan toch op voorsprong. Roy Leeuwestein legde de bal goed breed op de inschuivende Onur Ulusan. Beheerst plaatste hij de bal met binnenkant voet in de bovenhoek. Kort daarna veerde alles wat voor Sliedrecht was weer op, maar de fraai geplaatste bal van Stefan van Dam ketste via de paal terug in het veld. Na rust werden bij Alexandria’66 de bakens verzet. Twee verse aanvallers zorgden voor meer druk naar voren. Sliedrecht, dat voor ruste domineerde, liet zich vastzetten op eigen helft en had grote moeite om met name de nieuwe sterke spits Chris Lever in bedwang te houden. Na tien minuten moest Versluis zijn doelman, die al was gepasseerd, op de doellijn te hulp schieten. Alexandria’66 drukte door. Een niet al te gevaarlijke voorzet kon vrij door Diego Watson worden binnengekopt waardoor het 1-1 werd. Direct daarna moest Munten opnieuw in actie komen. Met de voet kon hij nog net een inzet van Lever onschadelijk maken.
Penalty’s
Langzaam kwam Sliedrecht onder de druk vandaan en bij een snelle tegenstoot werd Dennis Verhoef in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende penalty werd feilloos door Van Dam binnengeschoten. Nog was de buit niet binnen want een handsbal van Joey Rijsdijk in de 73e minuut werd ook bestraft met een penalty, die door Lever werd benut. Sliedrecht toonde weer veerkracht. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd leverde Van Dam een prima dieptepass af op Luciano van Harlingen, die met een tegenstander in zijn rug rustig bleef en beheerst 3-2 binnenschoof. De punten waren nu wel binnen, maar Sliedrecht heeft nog wel wat om over na te praten.
Ook het tweede elftal van Sliedrecht deed goede zaken. In Werkendam werd tegen Kozakken Boys een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald. Zaterdag 4 oktober speelt de hoofdmacht een uitwedstrijd tegen het Zwijndrechtse Pelikaan. De afrap is om 15.00 uur.
Bron: Erik de Bruin.