Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oranje Fonds steunt  het Grand Caf'
13nov 2015

Oranje Fonds steunt het Grand Caf

SLIEDRECHT - Het Grand Café van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht ontvangt in 2016 een bijdrage van €6.500,00 van het Oranje Fonds. Als dit eerste jaar succesvol  is, ligt er nog twee jaar een bijdrage van 3.600,00 in het verschiet. Het Grand Café  is een ontmoetingsplaats en heeft zowel  een inloopspreekuur van het Financieel Café  als van het Taal Café. Bezoekers kunnen met specifieke vragen over financiële zaken of op het gebied van taal terecht bij getrainde vrijwilligers die meekijken, advies geven of kunnen doorverwijzen. Het Taal Café is ook een ontmoetingsplaats voor vrijwillige taalcoaches en voor mensen die (beter) Nederlands willen leren.  

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht is erg blij met deze bijdrage van het Oranje Fonds. Brigitta Müller, directeur van SWS: “Door deze gift is het mogelijk om aan de bewoners van Sliedrecht een nieuwe laagdrempelige voorziening aan te bieden.”  De bijdrage wordt onder andere gebruikt voor het aanschaffen van computers en om vrijwilligers verdiepende trainingen aan te bieden.  

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem - Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Grand Café vindt elke eerste donderdagavond van de maand in gebouw  De Reling, Industrieweg 13 tussen 19.00-20.30 uur. Het eerstvolgende Grand Café is op donderdagavond 3 december 2015. Voor informatie en vragen: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht; Taal Café: Judy Weterings;  Financieel Café:  Marjan Bisschop: tel: 0184-416729.
 Deel dit bericht met je vrienden!