Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht maakt aanvraag laadpalen gemakkelijker'
17nov 2015

Gemeente Sliedrecht maakt aanvraag laadpalen gemakkelijker

SLIEDRECHT - Steeds meer mensen maken gebruik van elektrische auto's. Ook in Sliedrecht stijgt het gebruik. Dat komt het milieu ten goede. De gemeente Sliedrecht maakt het automobilisten gemakkelijker een laadpaal te plaatsen. Deze week ondertekende de gemeente een overeenkomst met de eerste marktpartij waar inwoners van Sliedrecht een laadpaal in de openbare ruimte kunnen aanvragen.
 
Wethouder Theo den Braanker (milieu en duurzaamheid): “Met het realiseren van een oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen komen we tegemoet aan onze doelen en ambities voor duurzaamheid in Sliedrecht. Elektrische auto's zijn schoner, zuiniger en duurzamer. En ze dragen bij aan de energietransitie van 'fossiel' naar hernieuwbare bronnen."
 
Voorwaarden
De gemeente stelde in juli dit jaar de criteria en voorwaarden (beleidsregels) vast voor het exploiteren en beheren van laadpalen door marktpartijen. Alle marktpartijen kunnen openbare oplaadpalen realiseren, beheren en exploit­eren mits zij voldoen aan de beleidsregels en deze ook onderstrepen met een overeenkomst met de gemeente. Inwoners van de gemeente Sliedrecht kunnen dan via deze marktpartijen een oplaadpunt in de openbare ruimte aanvragen. De eerste marktpartij die laadpalen wil gaan plaatsen en beheren is Allego b.v. Deze week sloten de gemeente en Allego een overeenkomst.
Elise Wienholts (business developer van Allego) zegt dat het aanvragen van een openbare laadvoorziening heel eenvoudig is: “We willen graag mogelijk maken dat elke bewoner, werknemer of bezoeker in Sliedrecht altijd en overal kan laden.”

Ook voor mensen zonder eigen oprit
Elektrische en hybrideauto's ('plug-in') worden opgeladen via het elektriciteitsnet. Mensen met een eigen oprit kunnen hun auto thuis opladen. Mensen zonder eigen oprit zijn afhankelijk van oplaadpunten in de openbare ruimte. Die zijn er in Sliedrecht nog niet veel. Door de samenwerking met Allego kan daar verandering in komen. Inwoners die een laadpaal willen aanvragen doen dat online via de website www.openbaarladen.nl/sliedrecht. Op deze website staan straks ook alle mogelijke locaties van openbare laadpalen in Sliedrecht. Bestaande locaties van laadpalen zijn te vinden op www.oplaadpalen.nl/zoek/sliedrecht. E-rijders betalen de stroom met een landelijke oplaadpas. Die is verkrijgbaar bij verschillende commerciële aanbieders.
 
Strategische plekken
De overeenkomst biedt naast het plaatsen van oplaadpunten op aanvraag van bewoners ook de ruimte om op strategische locaties binnen de gemeente laadpalen te laten plaatsen, zoals parkeerterreinen bij winkelcentra. Op deze manier geeft de gemeente Sliedrecht invulling aan de opdracht om een aantal strategische locaties voor laadpalen vast te leggen.Deel dit bericht met je vrienden!