Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waardering voor gemeentebestuur Sliedrecht stijgt'
17nov 2015

Waardering voor gemeentebestuur Sliedrecht stijgt

SLIEDRECHT - Het vertrouwen in het Sliedrechtse gemeentebestuur is de afgelopen jaren fors toegenomen, zo blijkt uit onderzoek onder inwoners. Het Onderzoekscentrum Drechtsteden (OCD) voerde dit onderzoek uit in alle Drechtstedengemeenten in het voorjaar van 2015. Van de Sliedrechters geeft 84 procent aan vertrouwen te hebben in het gemeentebestuur. In 2013 was dat nog 72 procent. Ook het rapportcijfer voor het gemeentebestuur is gestegen van een 6,4 naar een 6,7. Sliedrecht scoort over de gehele linie goed ten opzichte van de andere Drechtsteden, op sommige punten loopt Sliedrecht zelfs voorop.

Burgemeester Bram van Hemmen is trots op dit resultaat: "Deze cijfers laten zien dat we als college op de goede weg zijn. We zijn nu anderhalf jaar bezig, dus er is nog veel tijd om te verbeteren. Met name als het gaat om Sliedrecht op de kaart zetten gaat er nog veel gebeuren. Ook de website, die door onze inwoners minder goed gewaardeerd wordt, wordt vernieuwd. Zo willen we de communicatie met inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen verder verbeteren. Op sociale media hebben we de eerste goede stappen al gezet, maar dat is nog niet meegenomen in dit onderzoek. We kijken dan ook met belangstelling uit naar het volgende onderzoek."

Betrokken
Deelnemers aan het onderzoek kregen ook de vraag of zij voldoende betrokken worden bij de totstandkoming en uitvoering van plannen van de gemeente. Ook hierover zijn Sliedrechters positiever dan in 2013. Sliedrecht scoort het hoogst van alle Drechtstedengemeenten. Burgemeester Van Hemmen: "Dit is voor het college heel belangrijk, omdat we in ons College Uitvoeringsprogramma hebben aangegeven dat we inwoners betrekken en openstaan voor initiatieven uit het dorp. Dat is een andere rol voor de gemeente dan in het verleden. Dat dit nu al beter gewaardeerd wordt door inwoners, moedigt ons als college aan om hiermee door te gaan."

Nieuwe website
Het rapportcijfer voor gemeentelijke informatie steeg licht van een 6,8 naar een 6,9 en is daarmee vergelijkbaar met het gemiddelde van de Drechtsteden. De duidelijkheid van informatie is verbeterd. De waardering van de gemeentelijke website blijft ten opzichte van de andere Drechtstedengemeenten achter. De nieuwe website wordt op 4 januari 2016 gelanceerd.

Ook uit onderzoek van de website 'Wij verdienen beter!' naar de bereikbaarheid van gemeenten blijkt dat Sliedrecht goed scoort. Als enige gemeente in de Drechtsteden beantwoordde Sliedrecht binnen de gestelde termijn van twee dagen een eenvoudige vraag per e-mail.Deel dit bericht met je vrienden!