Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Succesvolle publiekslezing over dementie in Waerthove' Ruim zestig bezoekers luisterden onder andere naar de lezing
19nov 2015

Succesvolle publiekslezing over dementie in Waerthove

SLIEDRECHT - Ruim zestig bezoekers kwamen woensdag 18 november naar verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht voor de publiekslezing over dementie. Tijdens een interactief avondprogramma werd het thema dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht. Diverse zorgprofessionals van Rivas Zorggroep gaven een lezing en vervolgens persoonlijk antwoord op de vele vragen van de bezoekers.

Laagdrempelig
Verschillende zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg en begeleiding bij dementie trapten de avond af. Ekkehart Geiger, neuroloog in het Beatrixziekenhuis, en Marian de Keizer, specialist ouderengeneeskunde in Waerthove, verzorgden een lezing over het ontstaan van de meest voorkomende vormen van dementie en hoe je het al in een vroeg stadium kunt herkennen.

Gedragsverandering
Annette van Maanen, geriatrieverpleegkundige bij het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum van Rivas, vertelde vervolgens samen met Marian de Keizer over de verschillende vormen van zorg en begeleiding; zowel thuis als in het verpleeghuis. Adrie de Graaff, zorgregisseur in Waerthove, vertelde over kleinschalige zorg en het dagelijks leven in deze woonlocatie van Rivas. Tot slot besteedden Rimalda van Beurden en Liesbeth Kooyman, psychologen bij Rivas, aandacht aan het onderwerp ‘gedragsverandering’ als gevolg van dementie en hoe je hiermee omgaat.

In gesprek met de zorgprofessionals
Naast de lezingen konden de bezoekers bij de stands onder andere informatie krijgen over patiëntenverenigingen en kleinschalige zorg bij Rivas. Ook was er tijdens de pauze en na afloop volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers. Tientallen bezoekers stelden aan de ‘vraagtafels’ hun aanvullende vragen.

Meer informatie
De presentaties zijn terug te vinden op www.rivas.nl/publiekslezingdementie. Op diezelfde webpagina staat eveneens een informatieflyer met handige links, informatie voor mantelzorgers en contactgegevens.

Fotobijschrift: Ruim zestig bezoekers luisterden onder andere naar de lezing over dementie van Annette van Maanen, geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Advies Centrum van Rivas.
 Deel dit bericht met je vrienden!