Sliedrecht Sport maakt het op de beslissende momenten niet af en start met nederlaag

19 november 2015

SLIEDRECHT - Het herenteam van Sliedrecht Sport is de competitie begonnen met een domper. In het Noord-Hollandse Oostzaan werd in vijf sets verloren van Topdivisie-debutant Compaen.

Sliedrecht Sport begon voortvarend aan de wedstrijd. ,,We namen het initiatief en sleepten overtuigend de eerste set binnen met 18-25. In de tweede set begonnen we iets voorzichtiger. Als het dan gelijk opgaat kan het op een gegeven moment twee kanten opvallen”, aldus trainer-coach Tim Oskam, die daarmee het verhaal van de wedstrijd vertelde. ,,We hebben zeker niet slecht gespeeld (tactisch heb ik goede dingen gezien), maar op de beslissende momenten maakten we het niet af. Met uitzondering van de eerste set speelden we aan het begin van elke set met de handrem erop.” Desondanks had Sliedrecht Sport ‘gewoon’ moeten winnen. Compaen won de tweede set met 30-28 waarna de gasten weer een voorsprong namen door de derde set met 21-25 op te eisen. Dat had ook in de vierde set kunnen c.q. moeten gebeuren ware het niet dat bij een 16-18 voorsprong twee ongelukkige ballen werden verspeeld waardoor de tegenstander in het zadel werd geholpen en het vertrouwen kreeg  dat een 1-3 nederlaag voorkomen kon worden. Compaen won de vierde set met 25-21, maar leek in de beslissende vijfde set alsnog het onderspit te delven. Sliedrecht Sport maakte het bij een 11-13 voorsprong echter weer niet af. Compaen scoorde vier keer op rij waardoor de promovendus haar eerste wedstrijd in de Topdivisie opluisterde met een zwaarbevochten overwinning.
Voor de Sliedrechtse volleyballers waren de druiven zuur en wachtte een lange terugreis. Oskam heeft er vertrouwen in dat deze nederlaag in de volgende thuiswedstrijd tegen Webton Hengelo rechtgezet kan worden: ,,We zijn in staat leuk, attractief volleybal te spelen en daar resultaat mee te halen. Dat hebben we laten zien, alleen niet aan het begin van de sets. Daardoor geef je de tegenstander het vertrouwen dat er iets te halen valt. Hopelijk hebben we daarvan geleerd.”
Bron: Erik de Bruin.