Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe openingstijden Gemeente Sliedrecht'
23nov 2015

Nieuwe openingstijden Gemeente Sliedrecht

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht kiest met 'persoonlijk, snel en digitaal' voor een verandering in de dienstverlening. Steeds meer diensten zoals het aanvragen van een uittreksel, het doorgeven vaneen verhuizing, melding doen over de buitenruimte of een vraag aan de gemeente regelen inwoners digitaal. Voor enkele producten of diensten moeten zij toch naar de balie komen. De openingstijdenworden aangepast aan de behoefte van onze inwoners. Hiermee sluit de gemeente beter aan op ontwikkelingen in de dienstverlening, nu en in de toekomst.

De balie van de gemeente Sliedrecht heeft vanaf 4 januari 2016 andere openingstijden. Wij zijn open op: maandag, dinsdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op woensdag en donderdag van 14.00 tot 19.30 uur.

Persoonlijk contact: Twee avondopenstellingen
Vanaf januari is de balie elke week twee avonden open. Naast de bestaande donderdagavond zijn inwoners ook op woensdagavond welkom. Onze avondopenstelling is nu al het drukst bezochte moment in de week. De extra avondopenstelling sluit meer aan bij de behoefte van onze inwoners om buiten kantoortijden producten of diensten persoonlijk te regelen met de gemeente. 

Snel: Op afspraak & thuisbezorgen Paspoorten & Identiteitskaarten
Voor (bijna) alle producten en diensten kunnen inwoners vanaf het nieuwe jaar een afspraak maken. Het voordeel hiervan is dat inwoners zelf plannen wanneer een bezoek het beste uitkomt en geenwachttijd hebben. Wij bieden de mogelijkheid om binnen twee werkdagen op afspraak te komen. 

Vanaf het eerste kwartaal van 2016 kunnen inwoners ervoor kiezen om hun paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De gemeente bezorgt thuis of op het werk door heel Nederland, ook 's avonds en op zaterdag. Voor € 4,95 extra per document kunnen inwoners van deze service gebruik maken. Met deze service hoeven inwoners hun paspoort of identiteitskaart niet  meer persoonlijk op te halen. 

Digitaal:
De gemeente biedt steeds meer producten en diensten digitaal aan. Een bezoek aan de balie is daardoor niet meer nodig. Denk hierbij onder andere aan: de aanvraag van een uittreksel, doorgeven van een verhuizing, het doen van een melding in de buitenruimte (wijklijnmelding) of een vraag aan de gemeente. De gemeente verwacht de komende jaren dat de dienstverlening aan de balie steeds verder afneemt. Zij werkt doorlopend aan haar digitale ontwikkeling. Op www.sliedrecht.nl vermelden wij meer informatie over onze (digitale) producten en diensten.Deel dit bericht met je vrienden!