Monday 20 September 2021

Alles over Sliedrecht

SKC Merwede opent de titeljacht met eclatante 19-7 overwinning

24 november 2015

SLIEDRECHT - SKC Merwede heeft zich ten doel gesteld de prestaties in het afgelopen seizoen te verbeteren. Dat heeft zowel op het veld als in de zaal maar één betekenis: kampioen worden. Dat de Sliedrechtse korfballers titelaspiraties hebben, was goed te zien in de seizoensouverture tegen PSV. De Eindhovense ploeg, die uit de eerste klasse is gedegradeerd, keek al bij rust tegen een 13-2 achterstand aan. In de tweede helft was de thuisploeg minder gefocust.

Merwede behaalde uiteindelijk een eclatante 19-7 overwinning. Tegen een ploeg die uit een hogere competitie komt, het niveau waar het team van trainer-coach Enno Verhoef, dat barst van het talent, naar toe wil. ,,Vorig seizoen zijn we twee keer tweede geworden. Zowel op het veld als in de zaal liepen we het hele seizoen achter de nummer één aan omdat we in de eerste wedstrijden te veel punten verspeelden. Gelukkig stappen we nu meteen op een hoog niveau in en beginnen we waar we voor de zomer zijn geëindigd. Ik ben zeer tevreden. Daar doet een mindere tweede helft niets aan af”, aldus Verhoef, die tot zijn genoegen constateerde dat ook een andere lijn werd doorgetrokken, namelijk: veel verschillende schutters. ,,Iedereen kan scoren. Dat maakt ons voor elke ploeg heel moeilijk te bestrijden. Bij PSV is een aantal spelers weggegaan en de aanvoerder was nog op vakantie. Dat was in ons voordeel, maar dat doet niets af aan onze teamprestatie. We hebben vandaag gewoon heel goed gespeeld. De tegenstander had geen antwoord op ons gevarieerde aanvalsspel. Deze overwinning en vooral de manier waarop we hebben gespeeld, geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”
Scores SKC Merwede: Kevin van Beest 5, Steven Bakker 3, Iris van Eijl 3, Sanne Verdoorn 3, Robbert Bakker 2, Dik Bikker 2 en Tessa Visser 1.
Bron: Erik de Bruin.
Deel dit bericht met je vrienden!