Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jubileum en cd-release tijdens achtste Sunday Jazz X-mas Edition'
30nov 2015

Jubileum en cd-release tijdens achtste Sunday Jazz X-mas Edition

SLIEDRECHT - Het is inmiddels een traditie geworden, dat het Sunday Jazz-optreden van Bigband Blast! in december een kerstconcert is. Liefhebbers van Bigband-jazz worden dit jaar op zondag 13 december getrakteerd op de achtste jazzy Christmas Edition!

Omdat Bigband Blast! 25 jaar bestaat én dit concert het 30e concert is in de roemrijke Sunday Jazz-serie pakt de band uit met het originele Rob van Bavel Trio en zijn officiële cd-release!

Piano-virtuoos Rob van Bavel was in 2007 ook te gast bij Sunday Jazz. Toen was hij alleen.
Nu neemt hij bassist Stefan Lievestro en drummer Hans van Oosterhout mee, oftewel: het originele Rob van Bavel Trio zal voor u gaan spelen!

Het Rob van Bavel Trio heeft zeer recent een kerst-cd uitgebracht: “The Christmas Three”.
Op zondag 13 december a.s. is de officiële cd-release van dit swingende album!

Rob van Bavel studeerde in 1987 af aan het Rotterdams Conservatorium met een 10 cum laude. Rob is te horen op meer dan honderd cd’s, als sideman maar ook als leider van o.a. het Rob van Bavel Trio. Hij speelde met onder andere Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin en Wynton Marsalis. Rob arrangeert ook en is al 25 jaar docent aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Codarts Rotterdam. Rob’s website is www.robvanbavel.com

Contrabassist Stefan Lievestro studeerde in 1989 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. In 1990 kreeg hij een beurs om in New York te studeren bij Marc Johnson. Stefan nam deel aan talloze opnames van en met (voornamelijk) Nederlandse en Belgische artiesten, zoals bijv. met Nat Adderley, Freddie Hubbard, Pat Metheny en Gregory Porter. Hij speelt nu op regelmatige basis met Dee Dee Bridgewater.

Drummer Hans van Oosterhout werd na de middelbare school direct toegelaten tot de Jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Al voordat hij zijn studie daar afrondde, bood het conservatorium hem een baan aan als drumdocent. Die functie bekleedt hij sinds 1987. Hij geeft nu ook les bij Fontys in Tilburg.

In de loop der jaren heeft Hans naam gemaakt als een van de meest gewilde drummers in Europa. Hij trad op met Toots Thielemans (23 jaar lang als vaste drummer), Philip Catherine, Lee Konitz, Dee Dee Bridgewater (8 jaar op tournee geweest), Randy Brecker en vele anderen.

Rob heeft dit 30e Sunday Jazz-concert uitgekozen voor zijn officiële cd-release. Uiteraard brengt zijn trio een aantal nummers van deze cd ten gehore. Dat betekent, dat het concert een iets andere vorm krijgt dan gewoonlijk. Het wordt een dubbelconcert, waarbij het Rob van Bavel Trio en Bigband Blast! afwisselend nummers ten gehore zullen brengen. Veel kerstmuziek natuurlijk, maar o.a. ook liedjes van de 100 jaar geleden geboren Frank Sinatra, gezongen door misschien wel Sliedrechts bekendste ondernemer, zanger Leon Boer.

Bestuur en muzikanten van BigBand Blast! danken de Stichting Sliedrecht & Cultuur voor het financieel ondersteunen van de Sunday Jazz-reeks van afgelopen jaar en de financiële toezegging voor het komend jaar, waardoor het mogelijk is om u ook in 2016 trakteren op drie jazz-concerten!! Via onze website www.bigbandblast.com  kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast!

De aanvang van het concert op zondag 13 december a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

“Have yourself a merry little Christmas” op 13 a.s. december bij Bigband Blast! in de Lockhorst, want precies zoals Rob van Bavel op zijn website schrijft: “It’s gonna be a Swinging Christmas!”Deel dit bericht met je vrienden!