Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderhoud aan Sliedrechtse bruggen van start' Zwanensingel (Foto uit eigen archief)
03dec 2015

Onderhoud aan Sliedrechtse bruggen van start

SLIEDRECHT - Gemeente Sliedrecht gaat onderhoud uitvoeren aan tien bruggen in Sliedrecht. Zeven bruggen worden helemaal vervangen en van twee bruggen worden alleen de leuningen vervangen. Van een andere brug wordt -naast de leuningen- ook het versleten brugdek verruild voor een duurzaam exemplaar. De onderhoudswerkzaamheden duren tot eind februari 2016.

Sliedrecht telt vele bruggetjes die bepalend zijn voor het dorpse karakter. Als gevolg van bezuinigingen zou tweederde van het bruggenareaal komen te vervallen.

Een meerderheid van de Gemeenteraad stemde vorig jaar vóór het amendement van PRO Sliedrecht om zoveel mogelijk bruggen te behouden.

Duurzaam
De zeven bruggen die helemaal vervangen worden door duurzame materialen, liggen aan de Rembrandtlaan/Boslaan, Koningsweer/Tolsteeg, Koningsweer/Groeneweer, Prickwaert/Tolsteeg, Prickwaert/Crayestein, Wilgenhof/Deltalaan en achter Elzenhof 172. De leuningen worden vervangen bij de bruggen aan de Kraal en Burgemeester van Hofwegensingel/Zwanensingel. Het bruggetje aan de Havikstraat krijgt naast nieuwe hardhouten leuningen met FSC keurmerk, ook een kunststof dek.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind februari.Deel dit bericht met je vrienden!