Sliedrecht maakt wel een goede indruk tegen NSVV

03 december 2015

SLIEDRECHT - Terwijl afgelopen dinsdag nog een teleurstellende 0-2 nederlaag werd geleden in de thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Spirit werd gisteren op het kunstgras van NSVV in Numansdorp een klinkende en overtuigende 0-5 overwinning behaald. Waar Sliedrecht tegen het felle Spirit inspiratieloos leek en geen voet aan de grond kreeg, regisseerde de formatie van trainer-coach Kees van Loon het duel met NSVV. De blauw-witten speelden vooral voor rust een prima partij met snel circulatievoetbal en bij balverlies direct druk op de tegenstander.

Door Joop Hartog
Binnen twintig minuten had Dennis Verhoef, die niet op zijn favoriete positie in de punt van de aanval stond, vanaf de rechtervleugel al tweemaal succes. Vlak voor de pauze bepaalde Onur Ulusan met een stiftbal de ruststand op 0-3. Tot die tijd moest doelman Basjan Munten slechts één keer handelend optreden door een harde inzet in de benedenhoek te stoppen.
Na de thee de gebruikelijke wissels in een vriendschappelijk duel die het niveau van de wedstrijd meestal niet ten goede komen. Bovendien had de tegenstander, die afgelopen seizoen degradeerde naar de derde klasse, voor rust al veel kracht verspeeld. Sliedrecht bleef proberen de opdrachten uit te voeren: zuinig met balbezit, snel circulatiespel en veel beweging. Dat lukte heel aardig. Via een benutte strafschop van aanvoerder Stefan van Dam en een goal van Johan Versluis uit een corner liep de ploeg zelfs uit naar een royale zege.
‘Steeds fitter’
Van Loon was tevreden over het vertoonde spel. ,,Je kan zien dat we inmiddels twee weken hard hebben getraind en dat we langzaam toegroeien naar een hoger niveau. Door de trainingsarbeid zie je zo nu en dan wel eens vermoeidheid, maar de spelers worden steeds fitter.” Het feit dat in oefenwedstrijden veel wordt gewisseld en dat spelers niet altijd op hun favoriete positie staan vindt hij niet bezwaarlijk. ,,Daar moeten ze mee leren omgaan. Vanaf volgende week zaterdag wordt de groep al kleiner. Dan beginnen de bekerwedstrijden en krijgen we de eerste schifting van de selectie”, aldus de oefenmeester.
Aankomende dinsdag oefent Sliedrecht buitenshuis tegen tweedeklasser Nieuwerkerk, dat in de tweede klasse uitkomt. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Zaterdag 23 augustus om 17.00 uur vangt de eerste bekerwedstrijd aan. Het affiche is Xerxes DZB – Sliedrecht.
Bron: Erik de Bruin.