Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Raadsvergadering over asielzoekersopvang Sliedrecht verloopt rustig' Burgemeester Sliedrecht over politiebezoek: "Het was geen intimidatie"
20jan 2016

Raadsvergadering over asielzoekersopvang Sliedrecht verloopt rustig

SLIEDRECHT - Ongeveer tachtig mensen hebben dinsdagavond de raadsvergadering over een mogelijke vluchtelingenopvang in Sliedrecht bijgewoond. Er waren extra veiligheidsmaatregelen ingesteld.

De raadsvergadering verliep zonder problemen. Gesproken werd over de voorwaarden voor een onderzoek naar locaties voor het centrum voor zo'n 250 asielzoekers. Of dat onderzoek er komt, beslist de gemeente over een week. De opvang is dan voor twee jaar.

Drie mensen maakten van de gelegenheid gebruik om in te spreken. Een van hen, Sliedrechter Mark Jongeneel, dreigde met een bezwaarprocedure als de gemeenteraad besluit tot de komst van het centrum.

Jongeneel kreeg eerder een wijkagent over de vloer, nadat hij een negatieve tweet had geplaatst over de komst van asielzoekers naar Sliedrecht. Hij sloot die tweet af met de hashtag #kominverzet.

Burgemeester Van Hemmen herhaalde dinsdagavond tijdens de raadsvergadering dat het politiebezoek niet intimiderend bedoeld was. De Partij Voor Nederland heeft Kamervragen over de kwestie gesteld.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!