Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht scoort goed bij groepsaankoop zonnepanelen'
20jan 2016

Sliedrecht scoort goed bij groepsaankoop zonnepanelen

SLIEDRECHT - De vijfde editie van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland is succesvol afgesloten. In Sliedrecht accepteerde 26,5% van de inschrijvers het aanbod voor zonnepanelen. Daarmee is Sliedrecht de tweede gemeente van Zuid-Holland, achter Rijswijk. De actie werd georganiseerd door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met iChoosr.

In de provincie hebben maar liefst 1.250 deelnemers besloten het aanbod te accepteren. Hierdoor worden in het komende half jaar naar schatting 13.300 zonnepanelen op de Zuid-Hollandse daken gelegd. In Sliedrecht hebben 41 huishoudens besloten om een zonnepanelensysteem aan te schaffen via SamenZonneEnergie. Naar verwachting zullen bij deze deelnemers aan de groepsaankoop 426 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Trots
Wethouder Theo den Braanker (duurzaamheid) is trots op het resultaat: "Hiermee laten Sliedrechters zien dat zij duurzaamheid belangrijk vinden. Met 426 nieuwe zonnepanelen in het dorp helpen we het milieu een handje én gaan veel inwoners besparen op hun energierekening."

Verloop van de actie 
Alle inwoners van Zuid-Holland konden zich inschrijven voor de groepsaankoop, maar liefst 5.800 mensen hebben dit gedaan. In Sliedrecht schreven 155 huishoudens zich in. Zonnepanelenleveranciers Sungevity en Energiewacht (in samenwerking met Essent) kwamen tijdens de veiling als winnaars uit de bus met een gemiddelde korting van 19 procent. Alle deelnemers ontvingen vervolgens een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem. De eerste panelen van de groepsaankoop zijn ondertussen geplaatst in Nootdorp.

Rendement van zonnepanelen
Naast de positieve effecten op het milieu, zijn zonnepanelen ook een goede investering voor de portemonnee. Doordat huishoudens voor een groot deel gaan voorzien in hun eigen energieverbruik, wordt de energierekening aanzienlijk lager. Een zonnepanelensysteem verdient zich in de meeste gevallen tussen zes en acht jaar terug.Deel dit bericht met je vrienden!