zondag 27 september 2020

Alles over Sliedrecht

'Broodnoodpotje' voor Sliedrechters in acute geldnood

22 januari 2016

SLIEDRECHT - Wethouder Hanny Visser (zorg en welzijn) heeft een 'broodnoodpotje' in het leven geroepen voor Sliedrechters die door financiële problemen niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Zij kunnen een voorschot krijgen van maximaal 50 euro, waarmee ze acute problemen kunnen oplossen.

Hanny Visser: "Het gaat mij aan het hart als ik hoor dat mensen zich hier melden, met de boodschap dat ze geen geld hebben om eten op tafel te krijgen voor het gezin. Ik wil niet langer dat onze mensen van het Wmo-loket dan maar uit eigen zak bijspringen. Met dit broodnoodpotje kunnen we even opluchting bieden in de moeilijke situatie waarin deze mensen zich bevinden."

Richtlijnen
Om in aanmerking te komen voor een voorschot uit het broodnoodpotje, moet iemand zich melden bij het Wmo-loket van de gemeente Sliedrecht. Als duidelijk is dat de aanvrager echt geen financiële middelen heeft en helder is waar het geld voor bestemd is, wordt een voorschot van maximaal 50 euro verstrekt. Het voorschot wordt terugbetaald als de aanvrager weer over financiële middelen beschikt.

Samen oplossen
Als het gaat om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn veel zaken regionaal belegd bij de Sociale Dienst Drechtsteden. "Dat gaat prima," aldus Hanny Visser. "Maar inwoners van Sliedrecht kunnen altijd binnenlopen bij ons eigen Wmo-loket. Als er echt nood aan de man is, wil ik niet door hoeven verwijzen naar de Sociale Dienst. Dan lossen we dat hier samen met de mensen op."

Deel dit bericht met je vrienden!