Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '2245 plastic flesjes in Sliedrechtse inzamelbak voor kunstproject Plastic Madonna'
25jan 2016

2245 plastic flesjes in Sliedrechtse inzamelbak voor kunstproject Plastic Madonna

SLIEDRECHT - Amsterdamse kunstenaar Peter Smith heeft begin vorig jaar een oproep gedaan aan mensen in heel Nederland om pet flesjes die op straat liggen als zwerfafval te verzamelen en bij een van de inleverpunten te brengen voor het kunstproject Plastic Madonna .
Inmiddels is het aantal van 100.000 flesjes behaald en is het inzamelen klaar.

In onze regio zijn 2.245 pet-flesjes opgeraapt en naar de Sliedrechtse inzamelbak gebracht. Zaterdag ochtend zijn de flesjes opgehaald en naar Amsterdam gebracht voor fase 2 van het project. De flesjes worden omgesmolten tot plastic draden (filament) en hiervan worden met 3D-printers de puzzelstukken gemaakt voor een 12 meter groot beeld, de Plastic Madonna. Dit enorme beeld word deze zomer onthuld op het strand in Scheveningen.

Jaarlijks belandt 12.7 miljoen ton plastic afval in de Oceaan en dat aantal wordt elk jaar meer!
Het grootste deel bestaat uit zwerfafval van land afkomstig.

Met Plastic Madonna willen wij aandacht vragen voor dit probleem en meteen laten zien dat er een hele simpele oplossing bestaat om dit probleem op te lossen. Namelijk door "bijna" niets te doen maar niet "niets". Als 1 op de 4 Nederlanders 1x per dag 1 stukje zwerfafval zou oprapen dan is Nederland binnen 3 dagen zwerfafvalvrij en draagt niet meer bij aan de Plastic Soep.

Voor meer informatie www.plasticmadonna.nl en voor de laatste updates over het project kunt u kijken op faceboekpagina klean0184.Deel dit bericht met je vrienden!