Monday 20 September 2021

Alles over Sliedrecht

G-teams SKC Merwede keren met goud en brons terug van Special Olympics

26 januari 2016 (door Jord van Geldere)

SLIEDRECHT – Veertien korfballers van SKC Merwede G hebben afgelopen weekend in Heerenveen deelgenomen aan de Special Olympics, een evenement waarbij ongeveer 2500 sporters met een beperking in alle mogelijke sporten de onderlinge strijd aanbinden. Ze vertrokken vrijdagmorgen met zes begeleiders naar Friesland en keerden twee dagen later huiswaarts met een gouden en bronzen medaille.

De Special Olympics begon met een spetterende openingsceremonie in het Abe Lenstra-stadion met bekende artiesten en spectaculaire acties van militairen. Daarna werd vanaf de tribune op grote schermen naar de legendarische WK-wedstrijd Spanje – Nederland gekeken. Het feest werd in de tweede helft alleen maar groter. Zaterdag begonnen de toernooien, na afloop werd een feestavond gehouden.

Top van Nederland

De korfballers speelden met elf teams in een acht tegen acht-competitie en met vijf teams in een vier tegen vier mono-competitie. Merwede G1 speelde in de voorronde tegen de absolute top van het G-korfbal in Nederland. De eerste wedstrijd tegen Tempo ging kansloos met 3-0 verloren. Vervolgens werden er drie wedstrijden gewonnen. Oerterp werd met 3-0 verslagen waarna de derde wedstrijd tegen Wion met 5-0 werd gewonnen. De wedstrijd tegen het Dordtse Movado werd bij een 2-0 voorsprong gestaakt omdat één van de Merwede-spelers onwel was geworden en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Haar teamgenoten waren hierdoor zo aangeslagen dat ze de laatste poulewedstrijd niet konden spelen en een reglementaire 5-0 nederlaag incasseerden. De speelster die naar het ziekenhuis werd gebracht, was gelukkig ‘s avonds zodanig opgeknapt dat ze zich weer bij de ploeg kon voegen. Zo kon de volgende dag met een gerust hart een vervolg aan het toernooi worden gegeven.

B-finale

De absolute top was in de finale onbereikbaar, maar Merwede ging wel voor goud in de B-finale. De eerste wedstrijd tegen Attalanta werd met 2-1 gewonnen. Movado wist van Albatros te winnen en zo was de finale om het goud tegen de Dordtse club. In een spannend duel werd de tegenstander met 2-1 aan de zegekar gebonden. Zodoende mochten de dolgelukkige spelers een gouden plak ophalen. Merwede G2 speelde in de vier tegen vier-klasse een rol van betekenis. Na een 11-7 nederlaag tegen Sios  werd met 9-3 van De Graneat gewonnen. Emmeloord was in het derde duel met 5-3 te sterk. In de laatste wedstrijd tegen Dijkvogels werd met scherp geschoten en werd een fraaie 10-2 overwinning behaald. Dit alles resulteerde in een podiumplaats. De spelers haalden vol trots de bronzen medaille op. Met een goed gevoel over het resultaat, maar ook behoorlijk vermoeid reisden de spelers en begeleiders terug naar Sliedrecht. Ze kijken terug op een mooie ervaring.

Deel dit bericht met je vrienden!