Meisjesvoetbalteam OBS de Wilgen bij de laatste zes ploegen van Nederland

27 januari 2016 door Jord van Geldere

SLIEDRECHT – Nadat de meisjes van OBS De Wilgen eerder al het schoolvoetbaltoernooi van Sliedrecht en het regionale toernooi hadden gewonnen, moesten ze afgelopen woensdag, 4 juni, aantreden op het terrein van v.v. Gilze voor de districtsfinales.

Het toernooi bestond uit twee poules waarin De Wilgen aantrad tegen De Driesprong uit Chaam en De Burcht uit Aalst. Nadat eerst De Burcht met 1-0 van De Driesprong had gewonnen, bond De Wilgen de strijd aan met De Driesprong. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning waardoor een gelijkspel tegen De Burcht voldoende zou zijn om de finale te bereiken. In een spannende wedstijd kwam De Burcht in de eerste helft op voorsprong, maar de stand werd in de tweede helft keurig gelijk getrokken. Hierdoor plaatsten de Sliedrechtse meiden zich voor de eindstrijd. In de finale moest worden afgerekend met Don Bosco uit ’s-Heerenhoek. Het was een zeer spannende wedstrijd waarin Don Bosco iets betere kansen kreeg, maar deze niet wist te verzilveren waardoor penalty’s een winnaar moesten brengen. De Wilgen schoot drie keer raak vanaf de stip en omdat de keeper er drie tegen wist houden, werd het team districtskampioen.

Landelijke finales

Door dit resultaat zit De Wilgen bij de laatste zes ploegen van Nederland. De landelijke finales worden woensdag 25 juni in Zeist gespeeld op het terrein van de KNVB. De speelsters worden die dag in Sliedrecht opgehaald met een bus van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.