Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad stemt in met nieuw Winklerplein en nieuwbouw locatie Lanser (+ video)' Screenprint onderstaande video
28jan 2016

Gemeenteraad stemt in met nieuw Winklerplein en nieuwbouw locatie Lanser (+ video)

SLIEDRECHT - Sliedrecht kan zich op gaan maken voor een nieuw Burgemeester Winklerplein en nieuwbouw op de 'locatie Lanser' aan de Rivierdijk. De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met beide voorstellen van het college van B&W.

Daarmee worden deze langlopende projecten nu echt vlot getrokken. Het gaat om projecten die hoog op het verlanglijstje van inwoners staan. Wethouder Hans Tanis: "Hier staat een trotse wethouder. Nu gaan we aan de slag. Met deze twee projecten gaan we werken aan een mooi Sliedrecht en een toekomstbestendig winkelhart."

Burgemeester Winklerplein
Het Burgemeester Winklerplein zal in vier bouwdelen worden herontwikkeld en het plein zelf word helemaal opnieuw ingericht. De kiosken aan de westzijde en oostzijde van het plein komen te vervallen en aan de noord- en zuidzijde krijgen gevels en kiosken een opknapbeurt. Voor de inrichting van het plein komt het college in september met een startnotitie naar de gemeenteraad. Belanghebbenden worden nadrukkelijk betrokken bij de inrichting van het plein.

Locatie Lanser
Voor de locatie Lanser aan de Rivierdijk koos de gemeenteraad voor een variant met elf eengezinswoningen in een stijl die past bij het karakter van de Rivierdijk. Daarmee krijgt deze 'rotte kies' en belangrijke entree van Sliedrecht een mooie opknapbeurt. Volgens planning kan er in het eerste kwartaal van 2017 gestart worden met de bouw.

Het Burgemeester Winklerplein en de locatie Lanser zijn twee van de in totaal acht grote projecten die dit college versneld oppakt. Dit werd eerder aangekondigd in het College Uitvoeringsprogramma 2014-2018.

De gemeenteraad stelde ook geld beschikbaar voor de aanleg van een voetbalkooi naast sporthal De Stoep. Deze kan uiterlijk 1 januari 2016 in gebruik worden genomen.Deel dit bericht met je vrienden!