Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waardeburgh start Seniorendagplus voor dementerenden'
04feb 2016

Waardeburgh start Seniorendagplus voor dementerenden

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT  - Stichting Waardeburgh start in maart 2016 met de Seniorendagplus op de locatie Schoorsteegt te Papendrecht. Seniorendagplus is een aanvulling op de huidige Seniorendag, maar dan speciaal gericht op mensen met dementie. Het is bedoeld voor cliënten uit Papendrecht en Sliedrecht.

Waardeburgh heeft een tiental jaar geleden de Seniorendagen opgezet voor thuiswonende cliënten die behoefte hebben aan extra begeleiding en structuur. De Seniorendagen zijn waardevol voor de cliënt zelf, maar ook voor de mantelzorger die daardoor meer tijd voor zichzelf heeft. De Seniorendagen worden op meerdere locaties van Waardeburgh in de regio aangeboden. Monique Breedijk, coördinator van de Seniorendagen, vertelt: “Onder de bezoekers zien we steeds vaker ouderen met psychogeriatrische problemen, waaronder dementie. Deze groep mensen vraagt echter om een andere benadering, extra begeleiding en meer zorg. Vandaar dat we de nieuwe Seniorendagplus hebben opgezet, volledig gericht op cliënten met dementie.”

De indeling van de Seniorendagplus verschilt ten opzichte van een reguliere Seniorendag. Monique Breedijk: “We beginnen laat in de ochtend, om 12.00 uur, zodat de cliënten voldoende tijd hebben om thuis de dag te starten, al of niet met behulp van een mantelzorger of verpleegkundige.

Gedurende de dag hebben we aangepaste activiteiten die erop zijn gericht mensen met dementie zich zo prettig mogelijk te laten voelen, zoals muziek en bewegen, met elkaar praten over de ziekte en wat het met je doet. Bij goed weer maken wij gebruik van onze grote tuin waar wij kunnen zitten, wandelen, sporten, de planten en de kleine moestuin verzorgen. De dag eindigt rond 18.00 uur, nadat de cliënten de avondmaaltijd bij ons hebben gebruikt. Voor zowel de cliënten als voor de mantelzorgers is het een voordeel dat na een bezoek aan Seniorendagplus er thuis niet meer hoeft te worden gekookt.”

De Seniorendagplus voorziet in de behoefte om thuiswonende cliënten met dementie extra ondersteuning te bieden. Om de Seniorendagplus te bezoeken is een Wmo-indicatie of WLZ-indicatie vereist. Afhankelijk van de situatie kan worden gevraagd om een eigen bijdrage. Cliënten kunnen gebruik maken van de Sjuttul, de vervoersdienst van Waardeburgh, om de Seniorendagplus te bezoeken.

Bel voor meer informatie met de coördinator van de Seniorendagplus, Monique Breedijk, via de gratis Seniorenzorglijn 0800- 456 0 456.Deel dit bericht met je vrienden!