Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Scholen enthousiast over pilot Sliedrecht (zwerf)afvalvrij'
05feb 2016

Scholen enthousiast over pilot Sliedrecht (zwerf)afvalvrij

SLIEDRECHT - Wethouder Hanny Visser-Schlieker heeft op vrijdagochtend een ronde gemaakt langs alle basisscholen om het project Sliedrecht (zwerf)afvalvrij te lanceren. De scholen reageerden enthousiast op het initiatief om scholieren vroeg bewust te maken van het negatieve effect dat (zwerf)afval heeft.

Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die de landelijke pilot op deze schaal uitrolt voor een (zwerf)afvalvrije gemeente. De scholen kregen een certificaat (zwerf)afvalvrije school en een eerste exemplaar van het informatieboekje over hergebruik van alle verschillende afvalstromen en de aanpak van zwerfafval. Nederland Schoon verraste de scholen met hesjes, prikkers, handschoenen en vuilniszakken.

Met de nieuwe manier van inzamelen en de renovatie van het milieupark zijn al flinke stappen gezet  in preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Deze lijn trekt de gemeente nu ook buitenshuis door. De maatschappelijke organisaties geven nu ook het goede voorbeeld door blikjes, drinkpakjes PET-flesjes en ander plastic verpakkingen in te zamelen in speciale oranje containers. Door het bedrijfsafval beter te scheiden, wordt bespaard op de maatschappelijke kosten.

De betrokkenheid is enorm; alle scholen, verschillende sportverenigingen en kerken, de muziekschool, de bibliotheek en het zwembad doen al mee. Om de actie verder door te trekken, worden er in de week van Sliedrecht Schoon (14-18 maart) gastlessen door de gemeente gegeven op de basisscholen, gevolgd door het opruimen van zwerfafval.

Supporter van Schoon
De landelijke organisatie Nederland Schoon ondersteunt de actie verder met een speciale website sliedrecht.supportervanschoon.nl.

Foto: Ton de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!