dinsdag 27 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Stelen lokfiets levert Sliedrechter een nachtje cel en 350 euro boete op

11 februari 2016

SLIEDRECHT - Een 19-jarige man uit Sliedrecht moest een jaar geleden een nachtje brommen omdat hij in Dordrecht een zogenoemde lokfiets had gestolen.  Daarbovenop moet hij een boete betalen van 350 euro. Dat besloot de politierechter vanmiddag.

De rechter nam de eis van de officier van Justitie over. De man kwam niet opdagen bij de zitting en zal dus per brief in kennis worden gesteld van de boete. Die lager uitvalt omdat hij al een nacht in de cel heeft gezeten na zijn aanhouding op 6 of 7 april 2013. Of hij een strafblad heeft en vaker een fietsdiefstal heeft gepleegd, kwam niet aan de orde.

Op de website van Centrum Fietsdiefstal is te lezen dat de politie steeds vaker lokfietsen inzet om het aantal fietsdiefstallen een halt toe te roepen.  Lokfietsen zijn normale fietsen die zijn uitgerust met een GPS-volgsysteem. De politie stalt deze fietsen op plaatsen waar veel fietsen worden ontvreemd. De agenten hoeven vervolgens geen toezicht te houden, maar kunnen verder met hun reguliere werkzaamheden.  Zodra de fiets wordt verplaatst, krijgen zij een seintje. De GPS-zender geeft door welke weg de gestolen fiets aflegt. Op deze manier kunnen verdachten van diefstal/heling worden opgespoord en aangehouden. Op deze manier liep ook de Sliedrechter tegen de lamp. Hij werd in Dordrecht aangetroffen met een gestolen lokfiets.

Het Centrum Fietsdiefstal schrijft in 2013 zo’n achthonderd keer lokfietsen te hebben ingezet in diverse regio’s in het land. Dit gebeurde op verzoek van politie en gemeente en resulteerde in 290 aanhoudingen.

Deel dit bericht met je vrienden!