Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Robert Jan en Kim winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd' Alle deelnemers aan deze voorronde
16feb 2016

Robert Jan en Kim winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

DRECHTSTEDEN -  Op 13 februari jongstleden werd in de Bibliotheek van Sliedrecht de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van twaalf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Hendrik-Ido-Ambacht, Hoornaar en Sliedrecht. De jury bestond uit Gerrit Venis (voorleesvrijwilliger en oud-wethouder), Marian Slagman (kinderboekenschrijfster) en Liesbeth van Deursen (Bibliotheekconsulent).

Kim Visser van OBS De Bron uit Hendrik-Ido-Ambacht en Robert-Jan den Toom van de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht kwamen als winnaars uit de bus. Beiden gaan door naar de regionale ronde op woensdag 16 maart in Ridderkerk. De landelijke finale is op 25 mei 2016.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

De deelnemende scholen
Aan de voorronde in Sliedrecht deden de volgende scholen mee:
- OBS De Bron (Hendrik-Ido-Ambacht)
- CBS De Wijngaard (Hendrik-Ido-Ambacht)
- OBS De Waterlelie (Hendrik-Ido-Ambacht)
- OBS Klim Op (Hoornaar)
- Chr. Basisschool Samen op Weg (Hoornaar)
- OBS De Viermaster (Papendrecht)
- CBS Oranje-Nassau (Sliedrecht)
- Johan Calvijnschool (Sliedrecht)
- OBS Henri Dunant (Sliedrecht)
- OBS De Wilgen / OBS de Roald Dahl (Sliedrecht)
- Anne de Vriesschool (Sliedrecht)
- CBS Prins Willem-Alexander (Sliedrecht)

Foto © Esther Schuhmacher.Deel dit bericht met je vrienden!