Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voor B&W is draagvlak en draagkracht voor vluchtelingenopvang belangrijk'
19feb 2016

Voor B&W is draagvlak en draagkracht voor vluchtelingenopvang belangrijk

SLIEDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders wil een open en transparant proces doorlopen met inwoners en gemeenteraad als het COA een verzoek doet voor vluchtelingenopvang in Sliedrecht. Draagvlak onder inwoners en de draagkracht van Sliedrecht zijn daarin erg belangrijk. Dat is het belangrijkste kader dat de gemeenteraad op 19 januari aan het college heeft meegegeven. Nu de gemeenteraad al heeft aangegeven wat zij belangrijk vinden, is er geen quick scan meer nodig.

Burgemeester Bram van Hemmen: "Bij dit onderwerp veranderen die omstandigheden bijna met de week. Je kunt vandaag het draagvlak meten, maar na een concreet verzoek van het COA kunnen de uitkomsten weer heel anders zijn. Dat is sterk afhankelijk van aantallen en mogelijke locaties. Het college stelt aan de raad voor om geen quick scan uit te voeren, maar na een verzoek van het COA een proces te doorlopen waarin elke betrokkene zijn of haar mening mag geven. Dat geeft op dat moment een actueel beeld van draagvlak en draagkracht in Sliedrecht. De gemeenteraad kan dat meewegen in zijn oordeel."

Op 19 januari sprak de gemeenteraad over kaders voor een quick scan naar mogelijke locaties voor vluchtelingenopvang in Sliedrecht. Uit de raadsvergadering bleek dat de gemeenteraad sterk hecht aan draagvlak en draagkracht. "We hebben goed naar de gemeenteraad geluisterd," aldus Bram van Hemmen. "We zijn tot de conclusie gekomen dat een dure quick scan op dit moment niets extra's toevoegt. De raadsleden hebben duidelijk aangegeven wat zij belangrijk vinden."

Het college stelt aan de gemeenteraad een helder proces voor, dat pas doorlopen wordt na een concreet verzoek van het COA. Hierin krijgen inwoners en de gemeenteraad uitgebreid de tijd om van gedachten te wisselen en te verkennen wat passend is voor Sliedrecht. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad op welke manier Sliedrecht een bijdrage kan leveren aan de opvang van vluchtelingen.

Op dinsdag 8 maart neemt de gemeenteraad een besluit over het aangepaste raadsvoorstel.Deel dit bericht met je vrienden!