Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Paspoort of ID bewijs kan vanaf 1 maart worden thuisbezorgd'
22feb 2016

Paspoort of ID bewijs kan vanaf 1 maart worden thuisbezorgd

SLIEDRECHT -  Om de inwoner nog beter van dienst te zijn, is het vanaf 1 maart mogelijk om het nieuwe paspoort of identiteitsbewijs thuis of op het werk te laten bezorgen. Dat kan in heel Nederland tijdens kantoortijden op een gewenste dag, tijd en locatie en kost slechts 4,95 euro. Dit scheelt de inwoner een extra gang naar de gemeentewinkel voor het ophalen van het reisdocument. Een bezorgafspraak is eenvoudig zelf te maken per email.

Een koerier van AMP Logistics bezorgt de verzegelde poststukken met het reisdocument en controleert de identiteit van de ontvanger voordat het document wordt overgedragen. Wethouder Theo den Braanker: "We zetten goede stappen op gebied van onze dienstverlening. Hiermee maken we het onze inwoners weer een stukje gemakkelijker en dat is waarvoor we het doen."

Uitzonderingen
Er zijn een aantal uitzonderingsgevallen waarbij het niet mogelijk is om het reisdocument thuis te laten bezorgen. Dit geldt bijvoorbeeld als er sprake is van een vermist reisdocument, een spoedaanvraag of een paspoort met geldig visum waar men nog gebruik van wil maken.

Informeren
De gemeente Sliedrecht informeert de inwoners op verschillende manieren over deze nieuwe service. In de herinneringsbrief die inwoners krijgen bij een verlopen reisdocument wordt de optie van thuisbezorgen nadrukkelijk vermeld. Ook via de gemeentelijke informatiekanalen worden inwoners hiervan op de hoogte gebracht.Deel dit bericht met je vrienden!