vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Vrachtwagenchauffeur gewond door schuivende lading

23 februari 2016

SLIEDRECHT - In de werkplaats van een aannemingsbedrijf aan de Industrieweg heeft woensdagmiddag 2 april rond 17.00 uur een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagenchauffeur raakte gewond doordat de lading op zijn trailer begon te schuiven. Omdat de man klaagde over inwendige pijn werd uit voorzorg ook de traumahelikopter opgeroepen.

Een Sliedrechtse agent, die na de 112-melding als eerste ter plaatse was, vertelt dat het slachtoffer klem zat tussen de vrachtwagen en twee vierkante LED-panelen, die elk ongeveer 750 kilo wegen. ,,Hij was bij kennis en zei pijn te voelen in zijn borst.” De panelen, die ook boven snelwegen hangen, worden rechtop vervoerd en zijn bij het laden of lossen van de truck omgevallen. Het mobiel medisch team (lees: de bemanning van de traumahelikopter) heeft hem gecontroleerd waarna de chauffeur, die voor een ander bedrijf werkzaam is, met onbekend letsel per ambulance is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De ziekenwagen reed weg met blauwe zwaailichten.

Foto: Ruben van der Sterren.

Deel dit bericht met je vrienden!