maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Is de tijd rijp voor een Interculturele Kerk in de Alblasserwaard?

2 maart 2016

ALBLASSERWAARD -  De samenleving verandert in snel tempo. We verwelkomen nieuwe bevolkingsgroepen in 'onze' polder. De toestroom van vluchtelingen houdt aan. De kerk staat voor nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

Gert-Jan van Dommelen, Teus Vlot en Theo Visser organiseren hierover een infoavond op 10 maart om 20:00 uur.

Zij schrijven: "In een multiculturele samenleving past een interculturele kerk. Wij hebben visie voor een nieuwe, brede kerk in de Alblasserwaard. Deze interculturele kerk wordt gesteund vanuit bestaande kerken van alle denominaties die Jezus Christus belijden als de Enige Weg tot God.

Alweer een 'nieuwe' kerk? Hebben we er nog niet genoeg?

Door allerlei ontmoetingen en zeker door het intensieve contact met vluchtelingen is de overtuiging gaan groeien dat er een kloof is tussen de maatschappij van nu en veel kerken. We hebben hebben geconstateerd dat er geen goede aansluiting is. Dit heeft natuurlijk te maken met taal en cultuur. Hier is natuurlijk veel over te zeggen en we noemen dit zeker niet als verwijt.
Ook hebben wij gemerkt dat er in veel kerken, broeders en zusters zijn die verlangen om uit te reiken naar de vluchtelingen en mensen van andere culturen. Wij merken dat mensen uit allerlei denominaties elkaar vinden in een gedeelde passie voor een gezamenlijke missie; Jezus verkondigen en Zijn liefde uitdelen. Kerkmuren vallen dan weg.

Alles bij elkaar heeft ons nu zover gebracht dat we biddend willen gaan onderzoeken, aftasten, of de tijd rijp is om een interculturele kerk te gaan planten in de Alblasserwaard. Er zijn veel kerken, maar zo’n kerk is er nog niet!

Herken jij je in dit 'verhaal'; is je interesse gewekt en wil jij meedenken over een internationale beweging van christenen? Kom dan 10 maart 20.00 naar Baanhoek 182b in Sliedrecht.

Kom dan naar deze infoavond op DV 10 maart."

Locatie: In de Kantine van Teus Vlot Diesel Marine aan Baanhoek 182b te Sliedrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!