maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Grote brand woonboulevard Sliedrecht geblust

5 maart 2016

SLIEDRECHT -  Een brand in woonboulevard Sliedrecht heeft vrijdag veel schade aangericht. Een groot deel van meubelwinkel Haco heeft brand- en rookschade opgelopen. Ook omliggende winkels zijn getroffen.

De brand brak rond 17.00 uur door onbekende oorzaak uit in de Haco. Naast die meubelzaak bevat het complex winkels als Gort, Kwantum, Jysk en Roobol. Personeel en klanten werden direct geëvacueerd.

Burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen bij de woonboulevard. Hij sprak met getroffen ondernemers.

Lastig te bestrijden
Brandweerlieden hadden grote moeite om het vuur te bestrijden. Urenlang was het te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Daarom werd speciaal materieel uit Rotterdam aangerukt om door de buitenmuren heen te kunnen blussen. Dit zogeheten Cobra-systeem wordt ook ingezet bij bijvoorbeeld scheepsbranden.

Halverwege de avond was de brand onder controle. Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving geen gevaarlijke waardes gemeten.

Bron: RTV Rijnmond.

Deel dit bericht met je vrienden!