donderdag 6 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Gratis praktijkdag voor jonge autorijders The DriveXperience

9 maart 2016

SLIEDRECHT - Jonge automobilisten van 18 tot en met 24 jaar die in Sliedrecht of Hardinxveld-Giessendam wonen en tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben, kunnen zaterdag 12 april gratis meedoen aan ‘The DriveXperience’. Dit is een praktische en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders waarvoor auto’s gratis beschikbaar worden gesteld door Auto Indumij. Bezit van een eigen auto is dus niet nodig. De dag wordt deels gehouden op het terrein van IHC aan de Molendijk.

The DriveXperience wordt gehouden op initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert. ,,Je ervaart zelf  in de praktijk hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn”, aldus de organisatie. Hieronder een overzicht van de programma-onderdelen:

Road Xperience
,,Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft van jezelf en van de ander verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach, die als laatste zijn oordeel geeft.”

Track Xperience
Deelnemers rijden op een gladde, mobiele rem/slipbaan waarbij ze ondervinden hoe het aanvoelt op glad wegdek onverwacht noodstops te maken met verschillende snelheden. ,,Je voelt hoe lang je remweg op een glad wegdek is en je voelt daarbij de werking van het ABS-remsysteem. Dat maakt je weer een ervaring rijker.”

Xperience Xchange
,,Het derde onderdeel is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling met deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie.”

,,Alle modules bij elkaar vormen een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.”

Aanmelden
Deelnemers krijgen een eigen inlogcode en maken enkele dagen voor het evenement op de site van CitoDrive een test om te zien wat voor soort autorijder ze zijn. ,,Na de praktijkdag maak je nóg een leuke en leerzame toets.” The DriveXperience begint om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeenten zorgen voor een gratis lunch. Na afloop krijgt iedereen een certificaat. Er kunnen maximaal veertig jonge automobilisten meedoen.  Aanmelden gaat via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Op deze sites is ook meer informatie te vinden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers alle info per e-mail. 

Bron: Erik de Bruin.

Deel dit bericht met je vrienden!