maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Nederland in actie om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen

9 maart 2016

SLIEDRECHT - Afgelopen vrijdag en zaterdag kwam Nederland in actie om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Ook in Sliedrecht werden in het kader van NL doet veel karweitjes opgeknapt. Van schuren en verven tot make-overs en fotoshoots en wandelingen met oudere mensen in een rolstoel. Op verzoek van Sliedrecht Vandaag maakt de Sliedrechtse fotograaf Jordi de Jonge een sfeerimpressie.

Hij deed dat tussen de regenbuien door. Ondanks het wisselvallige weer trokken de bewoners van zorgcentrum Parkzicht aan de Lijsterweg erop uit voor een dagje ‘sightseeing Sliedrecht’. Circa twintig vrijwilligers hadden zich opgegeven om hen samen met de activiteitenbegeleiders een gezellige middag te bezorgen. Zo werden de Kerkbuurt en het Winklerplein bezocht.

Niet alle bewoners trokken hun jas en schoenen aan. Een aantal ouderen bleef binnen en beleefde plezier aan een spelletjesmiddag. Bij andere activiteiten moesten de mouwen worden opgestroopt. Zoals in de Sociale Moestuin (zie de onderste foto), maar bijvoorbeeld ook in de kindeboerderij. De cliënten van de Syndion-winkel op de Kerkbuurt werden in de watten gelegd met een make-over en fotoshoot (de fotograaf was niemand minder dan de burgemeester) en de katten in het asiel aan de Molendijk kregen een VIP-behandeling. 

Bron: Erik de Bruin.

Deel dit bericht met je vrienden!