maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Gemeente gaat in vijf jaar tijd speelplekken opknappen

11 maart 2016

SLIEDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders wil in vijf jaar tijd de speelplekken in Sliedrecht opknappen en omvormen tot uitdagende speel-, sport- en ontmoetingsplekken. Iedere buurt krijgt meerdere speelplekken met uitdagende speeltoestellen, passend bij deze tijd. Naast spelen en sporten komt de focus ook te liggen op ontmoeting tussen jong en oud in de buurt. Het college wil ruim een miljoen euro investeren om dit project in vijf jaar tijd af te ronden.

Dit staat in het raadsvoorstel dat de gemeenteraad op dinsdag 22 maart bespreekt. Wethouder Hanny Visser: "In het College Uitvoeringsprogramma hebben we beloofd dat ieder kind in Sliedrecht op een veilige en aangename manier in de eigen buurt moet kunnen spelen. Daarom hebben we alle speelplekken in kaart gebracht en een plan gemaakt om deze te verbeteren. Dit willen we echt samen met kinderen en jongeren in de buurten gaan doen, zodat het aansluit bij hun belevingswereld. Naast spelen en sporten staat daarin voor mij ook de ontmoeting tussen jong en oud centraal."

Vliegende start
Voor het jaar 2016 vraagt het college een bedrag van 300.000 euro aan de gemeenteraad. Wethouder Hanny Visser: "Daarmee kunnen we dit jaar nog een vliegende start maken in de buurten Winklerplein Zuid en Noord, Vogelbuurt-Noord en Buitenuitbreiding-Oost. Daar zullen de kinderen en jongeren dus al snel van ons gaan horen." Van 2017 tot en met 2020 komen fasegewijs de andere wijken en buurten aan de beurt.

Kwaliteit boven kwantiteit
In de nieuwe visie van het college staat kwaliteit boven kwantiteit. Op dit moment telt Sliedrecht 105 speelplekken. In de toekomst blijven daarvan 66 moderne en uitdagende speelplekken over. Op de overgebleven speelplekken –waar nu vaak slechts een, twee of drie speeltoestellen staan- zal ruimte ontstaan voor vrije spelvormen die aangejaagd worden met speelprikkels.

Prognose
Bij de totstandkoming van het plan is rekening gehouden met het aantal kinderen en jongeren in de verschillende buurten. Daarbij is ook een prognose gemaakt hoe deze aantallen zich de komende jaren zullen ontwikkelen.

Op dinsdag 22 maart bespreekt de gemeenteraad het plan tijdens de oordeelsvormende vergadering. Op dinsdag 29 maart volgt dan een besluit.

Deel dit bericht met je vrienden!