maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Sliedrecht Sport beste jeugdvereniging van Nederland

14 maart 2016

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft zaterdagavond uit handen van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) de Jaap van Kasteeltrofee in ontvangst mogen nemen voor de beste jeugdvereniging van Nederland. Als maatstaf hiervoor gelden de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen, waarbij teams van Sliedrecht Sport tweemaal eerste en tweemaal derde werden. Het is de derde keer dat de Sliedrechtse volleybalvereniging deze eer ten beurt valt. Eerder wonnen zij in 2003 en 2005. Alleen SV Dynamo en Alterno, beide uit Apeldoorn, wonnen de trofee vaker. Zij werden beide viermaal de beste volleybalvereniging bij de jeugd.

Tijdens de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen wordt er in totaal in acht leeftijdscategorieën (vier keer meisjes, vier keer jongens) gestreden. Twee teams van Sliedrecht Sport werden zaterdag Nederlands kampioen: Jongens B (t/m 16 jaar) en Meisjes CMV (t/m 12 jaar). Meisjes B en Jongens C (t/m 14 jaar) verloren de halve finales, maar maakten dit in de kleine finale weer goed en eindigden op de derde plaats. Ook Jongens A (t/m 18 jaar) en Jongens CMV hadden zich voor de finaleronde weten te kwalificeren, maar zij vielen buiten de prijzen.

“Een fantastische prestatie door onze jeugd”, aldus voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport. “Maar met name een dikke pluim voor de trainers en bestuursleden die dag in, dag uit vele uren werk in onze jeugdopleiding steken. Een groot compliment aan Dave van Rekom en Bas de Groot die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor de jeugdopleiding Meisjes en Jongens.”

Fotobijschrift: Dave van Rekom (l) en Bas de Groot met de Jaap van Kasteeltrofee 2015-2016

Deel dit bericht met je vrienden!