maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Spelletjesochtend en kweektafel voor bewoners Waerthove

14 maart 2016

SLIEDRECHT - Medewerkers en cliënten van Gemiva-SVG Groep en medewerkers van de Rabobank Merwestroom en Visser Bouwbedrijf hebben vrijdag 11 maart tijdens NL Doet de handen uit de mouwen gestoken. Zij voerden verschillende klusjes uit in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Bewoners hielpen hen daarbij.

NL Doet
Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden met NL Doet.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor een klus. De cliënten en medewerkers van Gemiva-SVG Groep De Werf hielden een spelletjesochtend voor de bewoners van Waerthove. Iedereen werd getrakteerd op iets lekkers bij de koffie. De taarten waren gemaakt door de bakgroep van Gemiva.

Kweekbak
’s Middags maakten de medewerkers van Rabobank Merwestroom in samenwerking met Visser Bouwbedrijf een speciale tafel en kweekbak die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel. De kweekbak werd daarna gelijk in gebruik genomen, want samen met een aantal bewoners werd de kweekbak voorzien van aarde en werden mooie plantjes gepoot.

Vrijwilligers
De hulp van vrijwilligers is onmisbaar. ‘Zij kunnen voor onze bewoners net iets extra’s betekenen’, zegt Janny van der Linden, vrijwilligerscoördinator in Waerthove. ‘Dat kan zijn door een persoonlijk gesprek, samen een kop koffie drinken, maar ook voor het organiseren of regelen van een activiteit. Soms is er gewoon zijn al voldoende.’ De vrijwilliger is op deze manier een belangrijke en onmisbare toegevoegde waarde voor de bewoners en hun familie.

Fotobijschrift: Medewerkers en cliënten van Gemiva-SVG Groep en medewerkers van de Rabobank Merwestroom en Visser Bouwbedrijf staken tijdens NL Doet de handen uit de mouwen in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!