maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Burgemeester reikt eerste Sliedrechts Complimnet uit

17 maart 2016

SLIEDRECHT -  Burgemeester Bram van Hemmen heeft op vrijdag 18 maart het eerste Sliedrechts Compliment uitgereikt aan Daniëlle Zwanink. Zij ontving deze nieuwe onderscheiding vanwege haar inzet voor de Sliedrechtse samenleving. Daniëlle werd thuis verrast door de burgemeester en o.a. Ellen Maire, Wendy Koudstaal en Ina Schouw die haar hiervoor nomineerden.

Daniëlle Zwanink zet zich al vanaf jongs af aan in om anderen te het helpen. Ook is zij de oprichtster van de Weggeefhoek Sliedrecht e.o., een -voor Sliedrecht- waardevol initiatief. Daarnaast heeft ze voor de opvang van de vluchtelingen in de Groen van Prinstererschool, veel vrijwilligerswerk gedaan. Achter de schermen is zij altijd druk bezig voor de Sliedrechtse samenleving.

Burgemeester van Hemmen: "Met dit compliment spreekt de gemeente haar waardering uit over kleinschalige en vaak onzichtbare inzet van vrijwilligers. Het hebben van zo'n duurzaam netwerk van mensen die voor elkaar zorgen, maakt ons dorp tot een mooi dorp. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zou Sliedrecht er heel anders uitzien."

Het Sliedrechts Compliment is gemaakt in de vorm van een vergrootglas en dat symboliseert de juist grote betekenis van de kleinschalige inzet. Sliedrecht kent al de gemeentepenning, maar die is bedoeld voor langdurige inzet van vrijwilligers. Het gaat dan vaak om mensen die zichtbaar zijn in het dorp. Met het Sliedrechts Compliment wil de gemeente juist het kleine waarderen, dat vaak niet zichtbaar is maar van grote waarde voor het dorp. Ook is er natuurlijk het mantelzorgcompliment, maar daarvoor komen alleen mantelzorgers in aanmerking.

Iedere inwoner van Sliedrecht kan een kandidaat voor Het Sliedrechts Compliment aandragen. Dit kan door een e-mail te sturen naar Marjolein Visscher via m.visscher@sliedrecht.nl. Bellen kan ook naar 0184-49 5816. De uitreiking kan op verschillende momenten in het jaar plaatsvinden.

Deel dit bericht met je vrienden!