donderdag 6 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Opening van de foyer van Zalencentrum De Lockhorst door Bigband Blast

29 maart 2016

SLIEDRECHT -  2016 wordt reeds het tiende jaar dat Bigband Blast! haar jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten trakteert; eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur. Op 13 december jl. gaven Bigband Blast! en Het Rob van Bavel Trio een geweldig dubbel-concert tijdens de Xmas-Edition 2015.

Op zondag 10 april a.s. opent de band op gepaste wijze de prachtig opgeknapte foyer van Zalencentrum De Lockhorst met het thema “Acoustic Bigband!” 

Een greep uit de vele jazz-giganten die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes, saxofonisten Ferdinand Povel, Simon Rigter en Rolf Delfos, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonisten Frits Landesbergen en Vincent Houdijk en Hammond-organist Carlo de Wijs.

Daarnaast bracht Bigband Blast acht Sunday Jazz X-mas Editions, de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!” … en nu dus een nieuw thema: “Acoustic Bigband” - de opening van de nieuwe foyer van De Lockhorst.

Op zondag 10 april steekt Bigband Blast! Sunday Jazz in een nieuw jasje. Deze keer speelt de band niet in de grote zaal, maar in de foyer. Deze is helemaal opgeknapt en Bigband Blast! neemt graag de gelegenheid om u in deze prachtige ruimte te trakteren op heerlijke bigband Jazz. Tevens introduceren we de zangeres die zich wellicht voor langere tijd aan de band wil binden: Valerie Linger.

Muziek zit deze 32-jarige zangeres in het bloed, ze is er mee opgegroeid. Zo heeft ze 4 jaar in Spanje gewoond waar ze dagelijks optrad in een theatershow. In Nederland heeft ze kleinere versies van de musicals ‘Queen’ en ‘Abba’ gedaan en zingt ze in veel coverbands, waaronder de band ‘Feelings.’ Hoewel met name soul en Motown in haar comfort-zone liggen, is ze een zeer begenadigde jazz-zangeres die het optreden van Bigband Blast! extra allure zal geven.

Op vrijdag 8 april speelt Bigband Blast! tijdens ‘Music op Til(t)’ in de Til in Giessenburg. Op 4 juni aanstaande speelt Big Band Blast! op het prestigieuze Meerjazz-festival in Hoofddorp. Het is sowieso een eer om voor deze bigband-wedstrijd uitgenodigd te worden en Bigband Blast! gaat daar de Sliedrechtse eer verdedigen.

Bigband Blast! is dus goed op dreef.

Bestuur en leden van Bigband Blast! nodigen u van harte uit op zondag 10 april in de foyer van De Lockhorst. Ze willen dit concert graag zo laagdrempelig mogelijk aanbieden en daarom is de entreeprijs dit keer verlaagd tot slechts € 5,-. Uiteraard is de bar ook tijdens het concert open en kunt u luisterend naar heerlijke, gevarieerde bigbandmuziek genieten van een hapje en een drankje.

Deel dit bericht met je vrienden!