maandag 10 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Luana Mensing gedeeld vierde van Nederland bij NK E

29 maart 2016

SLIEDRECHT -  Tijdens het Nederlands Kampioenschap E (voor jeugdspelers tot 10 jaar) heeft de 9-jarige Luana Mensing een keurige gedeelde vierde plaats behaald.

Dat betekent een uitstekend resultaat voor het Sliedrechtse jeugdtalent. Hendrik Donders deed bij hetzelfde NK bij de jongens vooral veel ervaring op en wist nog menig puntje bij elkaar te sprokkelen.

Luana was als zesde geplaatst in het sterke deelnemersveld bij de meisjes. In 9 ronden verdeeld over 2 dagen moest de Sliedrechtse schaakprinses laten zien wat ze waard is. En dat deed ze met verve. Na de eerste dag met 5 uit 3 te hebben afgesloten kende ze een prima slotdag met 2,5 punten uit 4 partijen. Uiteindelijk leverde de totaalscore van 5,5 punten uit 9 partijen een gedeelde vierde plaats op, een prima prestatie.

Hendrik Donders merkte op de eerste dag reeds dat het spelen van een echt NK iets anders is dan een toernooitje spelen. Toch wist hij op de eerste speeldag een keer te winnen en een keer te remiseren. Dat remise ook geen slecht resultaat is bleek op de tweede speeldag toen de 9-jarige speler van het Sliedrechtse E-team nog twee keer remiseerde. Met een eindscore van 2,5 punten uit 9 partijen eindigde hij wel een beetje in de achterhoede, maar de opgedane ervaring zullen zich in de komende toernooien wel uit gaan betalen.

Al met al een geslaagd NK voor de Sliedrechtse delegatie, waarop de trainers Joost Stoker, Theo Dekker en Andrew Mensing met tevredenheid terug kunnen kijken en ook heeft het NK weer wat leerpunten opgeleverd.

Deel dit bericht met je vrienden!