donderdag 6 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Schaker Theo Dekker de nieuwe eierkoning van Sliedrecht

29 maart 2016

SLIEDRECHT -  Het traditionele eiersnelschaken bij Schaakvereniging Sliedrecht kende dit jaar 2 winnaars. Theo Dekker en Peter van den Bergh wisten beide 10, 5 punten te verzamelen in 14 partijen, waarbij Dekker op papier de echte winnaar is daar hij het onderlinge duel met Van den Bergh wist te winnen. Dekker is zo de nieuwe eierkoning van Sliedrecht en opvolger van Arjan van der Leij.

33 schakers gingen de strijd aan om de ruim 200 eieren te verdelen. Naast de eierkoningen waren en 3 spelers die met 10 uit 14 heel goed presteerden. Arjan van der Leij en Floris Verweij hadden in eerdere edities al laten zien te kunnen snelschaken, maar vooral de hoge positie van Jerry van Rekom is opvallend. 

Maar liefst 17 spelers wisten 50% of meer te scoren, wat aangeeft dat er stevig om de punten werd gevochten. Vooral Peter Vis, Nico van Mourik en Willem Kuiper vielen positief op, terwijl Robert van Rekom met 6,5 punten juist wat tegenviel.

Onderaan wisten Jason Roffel en Daniël de Bruin al wat punten te scoren en misschien kunnen ze in de volgende snelschaakavonden al beter presteren.

In de totaalstand van het seizoen 2015-2016 blijft Peter van den Bergh nog net eerste voor Theo Dekker. Floris Verweij, Arjan vd Leij en Kees Wessels volgen op korte afstand. Eind juni zullen er nog 2 snelschaakrondes worden gespeeld.

Deel dit bericht met je vrienden!