Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bestuurders en raadsleden geven gastlessen over vrijheid'
06apr 2016

Bestuurders en raadsleden geven gastlessen over vrijheid

SLIEDRECHT - Elf scholen in Sliedrecht werken samen met Stichting Prinsessendag mee aan het project 'April, maand van de Vrijheid'. Doel van dit project is om kinderen uit de bovenbouw en gastdocenten met elkaar in gesprek te brengen over het thema vrijheid. Burgemeester Bram van Hemmen, wethouder Len van Rekom en diverse raadsleden uit Sliedrecht zetten zich in als gastdocent.

Tijdens de gastlessen staan levensverhalen centraal van Joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sliedrecht hebben gewoond. Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft dit jaar nieuwe levensverhalen aan het project toegevoegd. Burgemeester Bram van Hemmen: "Het gaat erom dat je verhalen uit je eigen dorp te horen krijgt. Levensverhalen van kinderen van je eigen leeftijd uit Sliedrecht maken vrijheid tastbaar en minder vanzelfsprekend. Het komt zo letterlijk dichtbij huis."

Verbinding heden en verleden
Om verleden en heden met elkaar te verbinden bevatten de gastlessen ook informatie over de gezamenlijke activiteiten van War Child, Save the Children en Unicef voor kinderen in actuele oorlogssituaties wereldwijd.

De gastlessen op de elf scholen vinden plaats tussen 8 en 18 april.Deel dit bericht met je vrienden!