Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lintjesregen in Sliedrecht'
26apr 2016

Lintjesregen in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op dinsdag 26 april 2016 ontvingen in Sliedrecht verschillende mensen een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Bram van Hemmen heeft deze onderscheidingen opgespeld tijdens een bijeenkomst die startte om 10:30 uur in Zalencentrum De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht.

De volgende inwoners van Sliedrecht worden onderscheiden:

-      Dhr. J. (Jan) Boer (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Dhr. Boer is zeer actief en langdurig betrokken geweest bij de waterbouwbranche. Daarnaast zet hij zich sinds 1990 actief in voor Volleybalvereniging Sliedrecht Sport.

-      Dhr. J. (Joost) Groenewegen (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Dhr. Groenewegen is zeer actief en langdurig betrokken bij de Historische Vereniging Sliedrecht, het Nationaal Baggermuseum en baggermolen 'De Friesland'. Daarnaast was hij tot 2014 actief voor de Stichting Sliedrechts Museum. Tot 2007 was hij klusjesman voor de Prins Willem-Alexanderschool.

-      Dhr. H.C. (Hendrik Cornelis) van de Graaf (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Dhr. Van De Graaf is zeer actief en langdurig betrokken bij de Volkstuindersvereniging Sliedrecht en de Rooms Katholieke Kerk 'Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand' in Sliedrecht. Ook zet hij zich in voor de Nederlandse Hartstichting en de Maag Lever Darmstichting. Tot 2014 was hij collectant en wijkhoofd voor de Stichting Simavi.

-      Mevrouw M.C. (Maria Cornelia) Van den Heuvel-Visser (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Mw. Van Den Heuvel is zeer actief en langdurig betrokken geweest bij de Sliedrechtse Oranjevereniging, de VVD-afdeling Sliedrecht en Vrouwen van Nu. Daarnaast zet zij zich in voor de Vereniging Vrijzinnig Hervormden 'Onze Roeping Getrouw' en museum 'De Koperen Knop'. Mw. Van Den Heuvel was een liefdevolle mantelzorger voor haar moeder.

-      Mevrouw P.J.A.M. (Petronella Johanna Antonia Maria Van Hienen-Drijver (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Mw. Van Hienen-Drijver is zeer actief en langdurig betrokken bij Openbare Basisschool 'Roald Dahl'. Tot 2015 was ze actief als oppasoma. Ook was zij een liefdevolle mantelzorger voor haar vader, haar jongste zus en zwager.

-      Mevrouw (N.C.) Neeltje Cornelia Verschoor-Holster (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Mw. Verschoor is zeer actief en langdurig betrokken bij de hulpverlening aan een kindertehuis en diverse gezinnen in Roemenië.

-      Dhr. D. (Dirk) van Meeuwen (Bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Dhr. Van Meeuwen is naast zijn werk in het onderwijs als vrijwilliger actief voor de Stichting Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs in Oost-Europa. Eerder was hij organist van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Rotterdam-West, op dit moment is hij actief als organist van de Christelijk Gereformeerde Beth-El-kerk in Sliedrecht. Dhr. Van Meeuwen heeft de jeugdvereniging Zoekt Uw Schepper van de Beth-El-kerk opgericht en was daar voorzitter. Daarnaast was hij actief voor de provinciale schaduwfractie van de SGP, bestuurslid van het Begeleidingscentrum Gereformeerd Schoolonderwijs (BGS) en stichting Dienstverlening Gereformeerd Schoolonderwijs (DGS). Dhr. Van Meeuwen wordt ook onderscheiden vanwege zijn zeer actieve inzet en toewijding ten behoeve van het bestuur van het voormalige Merwede Ziekenhuis Dordrecht en het bestuur van Hoogheemraadschap 'De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden'. Op dit moment is hij lid van de Raad van Commissarissen van de Erdee Media Groep en lid van de Raad van Advies van het hoofdbestuur van de SGP.

Dhr. Van Meeuwen werd in 2011 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en wordt nu bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: Gemeente Sliedrecht.

Zie ook:
Koninklijke Onderscheiding voor dhr. J. van Es (di, 1 dec 2015)
Koninklijke Onderscheiding voor Huib de Jong (di, 30 jun 2015)
Hoe draagt u personen voor een Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2016 voor? (do, 30 apr 2015)
Vijf inwoners van Sliedrecht onvangen een Koninklijke Onderscheiding (vr, 24 apr 2015)
Koninklijke Onderscheiding voor de heer P.J.T.T.M. van Bakel (di, 3 mrt 2015)
Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Sliedrecht (vr, 25 apr 2014)
Drie brandweervrijwilligers ontvangen Koninklijke Onderscheiding (wo, 20 nov 2013)
Zes vrijwilligers ontvangen Koninklijke Onderscheiding (vr, 26 apr 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!